Wysłany: 2009-12-04, 21:10 dżwi nie zamykają sie z pilota
mam pilot przy kloszykach od wentyla jak nacisnę zielony przycisk to zaświecają się awaryjne światła ale zamek się nie zamyka. jest jeszcze jeden przycisk czarny ale jak go przycisnę to nic się nie dzieje. na pilocie jest jakie oznaczenie (QX001A) możne wie ktoś jak to uruchomić
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-12-04, 23:25
to obstawiam że to poprostu nie jest połączone ze sobą.
pierwsze musisz sprawdzić co to za alarm, czy ma modół obsługi zamka. jeśli tak to dlaczego nie reaguje. jeśli niema to czy jest opcja obsługi pneumatyka. napewno przyda się ją ściagnąć. a jeśli jest to stary zestaw to warto pomyśleć lepiej nad zmianą na nowy. allegro
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
W tym temacie masz instrukcję i schemat podłączenia. Zamykanie centrala na pewno było. Ale w którym miejscu tkwi awaria można stwierdzić mając trochę obycia ze schematami i jakiś podstawowy miernik uniwersalny. Jeśli czujesz się na siłach to rozkmniaj, coś mogę pomóc ale napewno nie od samych podstaw montażu alarmu, to wszystko jest wielokrotnie opisane na tym forum jak i na golf3.pl, i forumgolf
mam pompkę w bagażniku. rozciągnąłem ten schemat i nadal nie mogę pojąc o co chodzi wszystko podłączone. mam 2 diody jedna świeci cały czas a druga miga. jak nacisnę przycisk pierwszy to aby awaryjne światła się włączają ja nacisnę raz to mignie raz a jak nacisnę 2 raz to mignie 2 razy. jutro kupie mierniki sprawdzę jeszcze raz bo tak nie możne być poprzedni właściciel dał sobie spokój.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-12-07, 22:15
zoli, zaczynaj od kontroli wyjść na centralny zamek, dwa ostatnie kable u dołu po lewej, jak widzisz sygnał na nich jest masowy, i musi być zamieniony na plusowy potrzebny dla fabrycznego centrala za pomocą przekaźnika (przerzutnik) - może to zaszwankowało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum