Silnik: 1,9 D 47kW
Wiek: 48 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 60 Skąd: Brzeziny k/Łodzi
Wysłany: 2009-10-19, 08:07 Vento by KickAss
Witam.
Na razie opis. Foty już niedługo.
Ventyl 1.9D wolnossący rocznik 1995. Kolor zielony "butelkowy". Nie było w nim nic dłubane. Jak na te lata to nienajeżdżony bo ledwie 190tys.
_________________ Co nie może zabić, to wzmocni...
Zapraszam do oceny mojego furaka.
Wysłany: 2009-10-20, 13:18
Dla podgrzania atmosfery, w standardzie (przynajmniej takiego kupiłem):
- szyber elektryczny;
- fotele kubełkowe;
- centralny z kluczyka.
Do tej pory dodałem:
- kierunki clear chrome + halogeny;
- dodatkowy zegar temperatury oleju (AutoGauge);
- zmiana podświetlenia bagażnika;
- autoalarm ze sterowaniem centralnym zamkiem.
Jak tylko przypoluję w miarę pogodę to machnę foty i wkleję.
spyro napisał/a:
A może Brzeziny k/Łodzi?
Jasne że k/Łodzi.
Ostatnio zmieniony przez KickAss 2009-10-20, 13:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-10-20, 13:56
czarnysauber napisał/a:
a sprawny??
Sprawny, sprawny. Fakt, że jak odsuwam do tyłu to słychać szczęk i dalej idzie pięknie, ale uchylanie do góry po cichutku idzie. Nawet ma siłę sam odsunąć blendę
Wysłany: 2009-10-20, 14:02
Niby tak, tylko teraz czeka mnie jeszcze kapitalka zawieszenia. Byłem niedawno na diagnostyce (jeszcze przed przeglądem) i kolo mi wyświetlił na komputerze, że koła schodzą się do środka (dosyć znacznie), amorki przód L23%, P16% tłumienia; amorki tył niewiele lepiej
Planuję wstawić takie coś, ale to dopiero na wiosnę jak naprawią drogę Brzeziny - Andrespol.
siemka KickAss, znamy sie z "Jedynki"
dawaj zdjecia bo chlopaki padna
mialem przyjemnosc widziec ventyla i naprawde ladnie wyglada
szkoda, ze lepiej niz moj
_________________ The truth is nearer than you think...
Wysłany: 2009-10-24, 05:20
Z pomocą kolegi Maxymiliana załatwiłem od Spyro taką nalepkę:
nie mogłem się powstrzymać żeby nie nalepić od razu.
W komplecie jest jeszcze mała ale rozmyślam gdzie mogłaby ładnie się prezentować. Jak narazie wycelowałem na lewe przednie drzwi, od samego przodu, na wysokości kierunkowskazu ?!?
Wysłany: 2009-10-25, 20:19
No to wreszcie czas i pogoda pozwoliły na zrobienie a po wszystkim
Oto wyniki:
^^Tak wygląda moja jednostka napędowa^^
^^Tu wspomniane oświetlenie bagażnika (sorry za bajzel)^^
^^Tak wygląda z wierzchu^^
W międzyczasie doszły jeszcze owiewki na przód HekoTeam.
^^Tak w środku^^
Tu dodałem czujnik temperatury oleju AutoGauge
^^I jeszcze mała nalepka klubowa.^^
Jak wspomniałem przednie lewe drzwi na wysokości kierunkowskazu.
Tak to teraz wygląda.
Dalej będą:
- kierunki w błotnik Clear;
- owiewki w tylne szyby (może);
- zawieszenie 60/40;
- instalacja CB (już jest tylko radio odbiorę z naprawy);
- przyciemnione szyby tył i tylne drzwi;
Ostatnio zmieniony przez KickAss 2009-10-25, 20:21, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-25, 22:17
Cześć,
o ile mnie oczy nie mylą to na fotce zegarów przy głównym przebiegu nie masz już napisu Total... który znika po przekroczeniu 299.999 km i licznik się zeruje...
KickAss napisał/a:
Jak na te lata to nienajeżdżony bo ledwie 190tys.
Poprawcie mnie chłopaki, ale jak na mój gust Twoja ventka KickAss ma blisko 490.000 przebiegu... i świetnie się trzyma
Poczytaj sobie
http://forum.vwvento.org/...t=total&start=0
Wysłany: 2009-10-26, 10:05
rolz napisał/a:
przy głównym przebiegu nie masz już napisu Total
No to chłopie... zasiałeś ziarno zwątpienia
Wydaje mi się, że napis total jest (jak jadę). Na zdjęciu go nie widać bo nie ma zapłonu. Ale to potwierdzę na 100% dopiero wieczorem jak będę wracał do domu z pracy.
Właśnie wygrzebałem na komórce fote z 5-go września jak mijałem 186 000 i niestety nie widzę tam [b]total[/]
Alle... z drugiej strony: przebieg 490 000 i TAKA praca silnika przy TAKIM roczniku to jest już coś
Ostatnio zmieniony przez KickAss 2009-10-26, 10:27, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-26, 19:01
KickAss napisał/a:
Alle... z drugiej strony: przebieg 490 000 i TAKA praca silnika przy TAKIM roczniku to jest już coś
Jest to chyba nawet jeden z lepszych wyników na forum
Powiem Ci, że jak kupowałem swojego Venture to nie miałem o tym Totalu bladego pojęcia - dlatego zawsze warto tu zaglądać
KickAss napisał/a:
No to chłopie... zasiałeś ziarno zwątpienia
Pewnie każdemu ten temat zasiał ziarno zwątpienia (mi też)... ale wiele jest ventek w dieslu z takim przebiegiem albo cofniętych przed zniknięciem Totala i śmigają... taka prawda, że nikt w Niemczech nie kupował diesla aby stał w garażu. Zanim kupiłem swoje autko wpłaciłem zaliczkę na Golfa 3 GT z silnikiem AFN co niby miał właśnie 180k przebiegu. Dzwoniąc do serwisu VW jakiś dobry człowiek powiedział, że auto było serwisowane do 2005r. ale miało wtedy 350k :/ i to właśnie dzięki niemu jestem szczęśliwym posiadaczem mojego klekotka, który dobija powoli do 255k na Totalu
KickAss może masz gdzieś książkę do swojego Ventylka, albo spróbuj zadzwonić lub podjechać do ASO VW na serwis, najlepiej jakoś po godzinach i podaj im VIN - warto spróbować i zapytać o ostatni wpis, większość napraw ASO powinna być zarejestrowana choć nie jest to regułą (na temat mojego auta nic nie mieli )... w innym przypadku możesz pojechać do nich na przegląd, w zeszłym roku kosztowało w 3city 160zł i wtedy Ci podadzą całą historię... przynajmniej będziesz miał 100% pewności co i kiedy było robione i oby nie zmieniło to Twoich planów co do Ventki Pozdro.
KickAss, vencinka super, tez mnei czeka taki kolorek, ale dopiero za miesiac, jesli chodzi o total to znika przy kazdej probie cofniecia licznika, chyba ze robi sie to w autoryzowanym seriwsie lub ma sie naprawde dobry program. Ale generalnie total zniaka
Wysłany: 2009-10-28, 05:17
Dobra: sprawdziłem. Wyświetlanie total jak i trip nie zależy od tego czy kluczyk jest w stacyjce czy go nie ma. Wniosek prosty: mój Ventyl ma przejechane 300+ czyil na dzień dzisiejszy jakieś 490 000.
rolz napisał/a:
i oby nie zmieniło to Twoich planów co do Ventki
spox - nie zmieni. Diesel ist Diesel ładnie klekocze, obsługa sprowadza się do zasady lać ropę i jechać więc nie ma mowy żebym się go pozbywał.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-10-28, 22:51
Ładny Ventyl Mody jak najbardziej na +
No a z tym Totalem no to powiem jedno pobiles moją ventke bo ja mam narazie lekko ponad 130000 bez totala No ale silnik pracuje dobrze i tez mam ta same jednastkę co Ty
Szerokości i bezawaryjności kolego
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
nie rozumiem dlaczego twierdzicie ciagle ze 300 tys i zeruje sie u mnie sie nadal kreci moze bedzie sie zerował przy 400? wykuliscie wszyystko na blache i teraz cały czas jedno i to samo gadacie:D
Buli w niektórych licznikach (chyba Motometer) licznik resetuję się po 400 tys. km i napis total znika Tak czy siak faktem że brak totala oznacza przebieg duży albo jeszcze większy
Wysłany: 2009-10-31, 05:58
Bartek napisał/a:
w niektórych licznikach (chyba Motometer)
Mój jest MotoMeter. Z tyłu wpina się jedna wiązja z duuużą ilością szpilek. W Golfie miałem też MotoMeter ale tam miałem dwie wiązki z trochę większymi szpilkami i zamiast obrotka był zegar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum