Wysłany: 2010-01-05, 21:31 Chip Tuning TDI co sądzicie?
Witam! Mam pytanie dotyczące Chip Tuningu silnika 1,9TDi 90KM.
Co sądzicie na temat ich montowania i jakie daje to rezultaty oraz jakie mogą być konsekwencje?
czszerze to nie wiem co ci polecic bo tez na poczatku miałem zamiar chipa z allegro założyć ale koledzy mi odradzili. poczytaj temat z linku tam napewno znajdziesz odpowiedz
Zalezy jaka moc Cie interesuje. Jak powyzej 130KM to tanszy bedzie swap.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Tego silnika nie da sie samym chipem podciagnac na wiecej. No chyba, ze z batorym snujacym sie po asfalcie
U siebie po samej wymianie wtryskiwaczy mialem 115KM a po chipie zaledwie 10 wiecej ale za to lepiej i wyzej wymodelowany moment obrotowy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Arcaj, to byly 216tki. Tzn kupilem koncowki nowe, z pudeleczkami, a zamontowane byly do wtryskiwaczy AGR kupionych od goscia z Bielska przez forum seata przez kolege z Gliwic Mialy kolo 130kkm. Wykresik do wgladu w moim temacie
Na samych wtryskiwaczach z ASV powinno byc jakies +15KM na AFNach,AHFach z 10 na pewno.
Seryjny wtryskiwacz ma dziurke 0,185 podczas gdy ASV 0,205 a z AHY 0,216.
Roznica miedzy ASV a AFN to pierwsze cisnienie przedwtrysku.
A jeszcze wszystko zalezy od reszty podzespolow. Nie mialem jeszcze okazji spotkac sie osobiscie i zobaczyc jak jezdzi golf Mariachiego z forum BB, ale jego golf czipowal sie dzien wczesniej i na samych wtryskiwaczach mial bodajze 122KM a po chipie 136.
Oba wykresy przed jak i po maja identyczne przebiegi z moim. Tylko, ze o te 10KM wiecej Wyglada na to, ze jego pompa wtryskowa ma jakiegos gifta Albo to przez to ze ma wyciety katalizator? Bo ja nie wiem czy on tam jest czy nie. Puszka jakas jest, ale moze byc na przestrzal.
Szkoda, ze zeby zmienic turbo nawet na seryjne z AFNa trzeba przerobic pol instalacji
Ostatnio zmieniony przez bradley 2010-01-09, 23:45, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.6 atf
Wysłany: 2010-01-10, 18:37
bradley napisał/a:
A jeszcze wszystko zalezy od reszty podzespolow. Nie mialem jeszcze okazji spotkac sie osobiscie i zobaczyc jak jezdzi golf Mariachiego z forum BB, ale jego golf czipowal sie dzien wczesniej i na samych wtryskiwaczach mial bodajze 122KM a po chipie 136.
Oba wykresy przed jak i po maja identyczne przebiegi z moim. Tylko, ze o te 10KM wiecej Wyglada na to, ze jego pompa wtryskowa ma jakiegos gifta Albo to przez to ze ma wyciety katalizator? Bo ja nie wiem czy on tam jest czy nie. Puszka jakas jest, ale moze byc na przestrzal.
Szkoda, ze zeby zmienic turbo nawet na seryjne z AFNa trzeba przerobic pol instalacji
ciekawy wynik ja po chipie wtryskach kolektorze od awx plus pełnym przelocie 2,25 i dużym icku mam 131KM i 300Nm a silnik zdrowiusieńki ale jak to mówią hamownia hamowni nie równa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum