Jakie oponki byście mi polecili, żeby jakościowo nie odbiegały od Toyo Proxes T1R w rozmiarze 205/55/16 i żeby miały rant ochronny na felgę w cenie tak do 250 zł / szt.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-06-03, 20:24
Mój teściu bracie sebastianie kupił na ten sezon takie kapciochy:
http://www.allegro.pl/ite...super_cena.html
Screenik dla potomnych :
Naprawdę fajnie się na nich jeździ, nie szumią, w zakrętach dobrze się trzymają, po kałużach większych też tragedii nie ma. Jeszcze nie wiem jak ze ścieralnością tej mieszanki bo dopiero drugi miech na nich śmiga także jeszcze za dużo się nie dowiesz w tym temacie. Ewentualnie poczytaj jakieś opinie na necie o nich
Polecam FALKEN ZIEX 912 są naprawdę dobre, mogę nawet powiedzieć że jedne z lepszych. Dobrze trzymają ww zakrętach i odprowadzają wodę, ciche. Opony godne uwagi. No i mają rant ochronny
A na co Ci ten rant? Na pewno tak źle nie jeździsz że o krawężniki zahaczasz co chwila. Ale jak coś to zapraszam do siebie na sklep, może coś znajdziesz. Pozdrawiam.
Polecam FALKEN ZIEX 912 są naprawdę dobre, mogę nawet powiedzieć że jedne z lepszych. Dobrze trzymają ww zakrętach i odprowadzają wodę, ciche. Opony godne uwagi. No i mają rant ochronny
Zamówiłem dzisiaj na razie 2 sztuki zobaczymy czy takie dobre. W tej chwili są w bardzo atrakcyjnej cenie więc można się na nie pokusić
myślę że bedziesz zodowolony, przynajmniej ja byłem zadowolony ze swoich - jeździłem na nich jeden sezon, szkoda że nie potrzebujesz 15" bo takowe posiadam. Pozdrawiam
no ja mam takie na vencie właśnie z rantem i spisuje się fajnie, mowa o toyo t1r bo takie mam na 15-tkach. ale chyba tylko w tym rozmiarze toyo jest w przyzwoitej cenie, bo reszta to już kosmos...
spoko. A pokażcie jakieś foty. Zawsze myślałem, że profile 45 w dół są tylko z rantem ochronnym, no jeszcze 50 jest też spotykany, ale 55 nigdy nie widziałem.
Wysokosc opony jest zalezna od stosunku "profilu" do szerokosci, wiec moze byc taka konfiguracja opony ze 55 bedzie super niska, a profil 30 mega balonem.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Stoję teraz przed koniecznością kupna opon zimowych w rozmiarze 195/65/15. Opony, na jakich do tej pory jeździłem to Goodyear Ultra grip 7 i sobie je nawet chwaliłem. Teraz w sprzedaży jest już 8, ale opinie na jej temat są trochę podzielone. Trafiłem na Vredestein Snowtrac 3 i opinie użytkowników są znakomite, opona też całkiem ciekawie wygląda na feldze. Letnie mam też tej samej firmy i nie narzekam. Może wy coś mi polecicie też, sprawdzonego?
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2013-11-06, 19:31
w takim samym rozmiarze i ja do vectry swojej kupiłem ale dębice frigo 2. W tamtym roku kupiłem 2 sztuki do venta i dwie matadora. I Powiem że zaskakująco dobrze się sprawowała dębica. Zwłaszcza na zbitym śliskim śniegu więc z ręką na sercu mogę ją polecić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum