Witam wszystkich bo... moje Ventko się rozbiło Właściwie to TZ pozbawił mnie mojego kochanego autka...
Venciaczek ma uderzony przód i zadecydowaliśmy, żeby go sprzedać.
Jeśli ktoś jest zainteresowany - proszę o kontakt: 608 406 512 - Ela
Venciaczek w kolorze wiśnia - wersja GLX super sprawna. Fotki postaram się wkleić później.
Ogólnie venciaczek był w super stanie - zadbany, wymieniane wszystko na bieżąco - aż żal sprzedawać
Silnik o ogóle nie brał oleju a po stłuczce nie został ruszony.
Na stłuczce ucierpiały: zderzak przód, pas przedni i wzmocnienia z przodu, reflektory x2 kpl (zwłaszcza prawy, bo w lewym jeszcze świeci żarówka), maska, prawy błotnik, który przesunął trochę prawe drzwi na zawiasach, chłodnica silnika i klimy, butla osuszacza, filtr pow z obudową i troszkę wgięta jest prawa podłużnica (ale malutko). To chyba tyle, bo autko puknęło prawym przodem w drugie autko.
Jeśli jest ktoś zainteresowany samochód jest do obejżenia w Jankach.
Zawieszenie super sprawne - wymieniane amorki przód (pół roku) i tył 1,5 roku na gazówki KYB (razem ze sprężynami - przód Lesjoforce, tył ROC). We wrześniu robiłam elektrykę - nowa cewka, czujnik Halla i czujnik obrotów wału korb. oraz wymienione poduszki silnika (październik). Klimka super działała, sprawny ABS, elektr. szyby przód i lusterka(podgrzewane).
Ehhh ... aż żal.....
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-01-12, 16:11
Uhhhh jak to widzę to mi się przypomina tyłek Swifta przede mną..... Tylko ja miałem na tyle farta, że nie muszę nic klepać lub tak jak Ty pozbywać się Ventki
A tak z ciekawości spytam. Co będzie następne Jaka furmanka
nad nowym myślę myślę.... eh... ventki nic nie zastąpi....
ale cóż decyzja trudna... szukam czegoś w stylu corolli verso lub dobrego kombi - ale niezbyt dużego (długiego)... jakiegoś mini vana może....? czegoś dobrze wyposażonego za 20 kilka tys PLN
więcej fotek niestety nie mam...
ale najpoważniejszą rzeczą jaka ventce się stała jest delikatnie wgięta podłużnica (myślę że spokojnie do zrobienia). Oprócz tego filtr pow (z obudową), butla osuszacza od klimy, chłodnice, światła( te co widać na fotach) i delikatnie przesunięte drzwi od pasażera
plus te wszystkie blachy i blaszki....
uderzenie nie było mocne właściwie, koleś wyjechał sobie do skrętu w lewo i nie było gdzie odbić do tego deszcz, dłuższa droga hamowania i.... nie dało rady wyhamować
taaaka szkoda...
autko już sprzedane.
pójdzie do remontu, więc mam nadzieję, że nowy ventomaniak zawita na forum
pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za pomoc na jaką zawsze mogłam liczyć z Waszej strony
i tak czasem tu pewnie jeszcze zajżę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum