Wysłany: 2010-01-09, 20:25 Stuki z tyłu lewa strona.
Witam. Od jakiegos czasu slychac w aucie stuki z tylu po lewej stronie. okolice amortyzatora , na zewnacz tego nie slychac. Co to moze byc. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-01-09, 20:52
zobacz dolna srube od mocowania amortyzatora do belki moze byc luzna i stuka bo mialem to samo ostatnio. dokrecilem i spokoj. jak nie to sprawdz gorna srube amora
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Ostatnio zmieniony przez WAFEL 2010-01-09, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-01-09, 20:58
być może że coś jest ze sprężyną a jescze jedno pytanie czy dostawiłeś wydechem gdzieś ja wymieniłem wydech i wydech środkowy się tłucze o podłogę dokładnie dam gdzie przechodzi nad belką i też mam wrażenie że to amortyzator
Ja ci powiem ze tez ostatnio słyszałem że coś w tyłu po stronie kierowcy ostro tłucze myślałem ze amorek szlak trafił bo już od dawna się do wymiany nadawal pojechałem dzisiaj na stacje diagnostyczna tam wójas mi furke wytrzepał i okazało się ze wszystko jest w miare ok wyjechałem i stukanie ustało okazało sie ze chyba amor przymarzł takie skutki zimy
moze tez tuleje na belce. mi jak zaczeły stukac to rozwijały sie tak szybko,ze po miesiacu juz nie było stuku tylko odgłos jak by sie karoserja rozrywała. jak opusciłem belke to tuleje zwyczajnie wypadły ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum