Mam taki problem tył auta dosyć znacznie mi osiadł i w następnym miesiącu będę wymieniał sprężyny na tylnej osi ale nie bardzo chce zakładać oryginalnych sprężyn bo chciałbym zadrzeć kuper wentylka w stosunku do przodu o jakieś max 40mm. z przodu mam wysokość fabryczną zawieszenia.
i w związku z tym się chciałem Was poradzić jakie sprężyny kupić?
Przód choć na normalnej wysokości jest trochę sztywniejszy niż oryginał wiec tył też może być sztywniejszy tylko żeby się dało tym jeździć (żeby za sztywno nie było)
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
panowie to nie ma być efekt taki żeby auto wyglądało jak by miało zaraz na twarz paść tylko tył ma być trochę wyżej niż przód a na pewno nie chce obniżać przodu a poza tym na kołach 225x40 r16 i et 38 przy pełnym załadowaniu na większych nierównościach będzie trzeć o nadkola a tak po podniesieniu tyłu nie będzie.
a amerykańce tak zrobione bardzo fajnie wyglądają to czemu nasz ventyl nie
wstaw tulejki na pod tależyki i taim kosztem wyregulujesz jak chcesz ja mam 40mm tulejki niektórzy mowia ze troszki prz duzo a tam pasi - ale fakt z zewnatrz auto troche wysoko wyglada a jak nie to pomysl czy chcesz podnosic tylek czy moze lepiej opuścic przod i efekt bedziesz mial podobny
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-03-30, 08:42
archeolog, wszystko się da....zbijasz talerzyk z tylnego amorka i wbijasz dystans a potem talerzyk i składasz....a tego się nie kupuje tylko dobiera najzwyklejszy kawałek rury pod wymiar amortyzatora.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-03-31, 20:22
vezet22 napisał/a:
:tygrysek: i jego terenówka
Czy ja wiem czy to taka terenówka....coś jak audi b4 lub pasek b5....co jak co ale nawet nie załapałem się do finałowej trójki na najwyższe vento w PL, na ostatnim zlocie
W sumie to leń i konformista jestem i pewnie dlatego taki zawias. Tak dla przykładu...wczoraj byłem na swiątecznych zakupach....4 osoby na pokładzie....wózek na full napakowany zakupów w bagolu więc pewnie tyle co i człowiek waży...w dodatku kupiłem gazu na full i 1/3 zbiornika benzyny.....zawias na tyle siadł że była szpara między błotnikiem a oponą na 2 max 3 palce.....fakt że nigdzie nie przytarłem ale nie czułem się swojo-po prostu mniej komfortowo-siakieś dziwne lęki mam....jak jest swobodny przepływ powietrza pod podwoziem, w tedy czuję się lepiej Po prostu....każdy orze jak morze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum