Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-06-06, 21:22 Potrzebuję pomocy
Potrzebuję pomocy bo chcę wiedziec czym lub jakim środkiem pozbyc sie mrówek z auta nie mam ich w środku tylko na zewnątrz auta sobie chodzą ostatnio jak zaczołem czyścic kanały odpływowe wody pod maska to wyjołem akumulator i na podstawie akumulatora zobaczyłem mrowisko wielkosci 3/4 pudełka papierosów oczywiscie pozbyłem się tego cholerstwa ale nadal mam mrówki na nadwoziu i staje sie to juz denerwujące więc jesli wiecie jakiego srodka trzeba użyc żeby sie mrówek pozbyc to powiedzcie będę wdzięczny
Ja w mieszkaniu miałem kiedyś problem z mrówkami to pomogło jak ręką odjął, gdy spryskałem miejsce, skąd one wychodziły - starym, przeterminowanym nawet, śmierdzącym dezodorantem. To jakis komunistyczny jeszcze był, capił jak nie wiem co, ale na mrówy podziałalo, spieprzały ino aż się kurzyło
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-06-06, 21:32
no dobra tylko ja niewiem skąd one się jeszcze biora zajrzę jeszcze raz pod aku. i jak tam ich nie bedzie to już niewiem skąd one wyłaża ale jak zlikwidowałem mrowisko to juz same powinny póśc no chyba ze jest jescze jedno mrowisko które nie znalazłem ale wolał bym żeby nie było juz więcej zadnego mrowiska wtym pasku
Wysłany: 2010-06-06, 21:40
tylko że one wędrują wzdłuż relingów na dachu przednia szyba wzdłuż słupków szczelina między tylna klapa a słupkami ( po odu stronach auta) i pod maską a musze znaleź taki środek żeby nie uszkodził mi lakieru
pawelvw, - kup landrynki pociumkaj trochu jedna aby była mokra i połóż ja na ich trasie odczekaj trochę i sprawdź nie ma bata przyjdą do niej ... jak będą przy niej to je wykończ ... i tak az nie będzie żadnej mrówki przy landrynie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-06-06, 23:24
cinek82, nom wypozyczyc z jakiegos ZOO
pawelvw, to masz paska na full opcji + mrówki spróbuj muchozolem albo są takie preparaty na mrówki w sprayu ja uzywalem tego jak mialem mróweczki na tarasie i pomogło juz ich nie ma
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Wysłany: 2010-06-07, 10:47
rozebrałem dzis wszystko jeszcze raz i sprawdziłem tam gdzie było mrowisko to nawet śladu po nim nie ma ale zauważyłem skąd wychodza wyłaziły spod uszczelki tylna prawa szyba w bagarzniku i trochę je napoiłem z każdej stony WD-40 jak wlałem z jednej strony to uciekały drugą to ja je z drugiej zaatakowałem zobaczymy jaki będzie rezultat za kilka dni tzn czy jeszcze będą
Mrowki ida do tytoniu, sprawdzone empirycznie.
Boja sie benzyny do zapalniczek, ale benzyna szybko sie ulatnia
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2010-06-10, 23:15
z wielkcca przyjemnocścią stwierdzam cże pozdbyłem się mrówek jakkw poniedziałek zastosowałem WD-40 tak od tamtej pory nie ma ani jednej mrówki na aucie a dziś jest czwartek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum