Po ponad 2 letniej przygodzie z mk2 który w momencie sprzedaży wyglądał tak :
nastał czas na zmianę i przyszła pora kupić coś młodszego.
Po dwóch tygodniach oglądania golfów 3 bo takiego miałem kupić ... trafił się chłopak z mk3 z tym że VENTO. Szczegółowe oględziny przejażdżka po mieście i klamka zapadła.
Dodam tylko że bardzo się cieszę z zakupu i teraz uważam że Venciak ładniej się prezentuje od mk3 w hatchbacku
Od dnia 12.11.2009 jestem szczęśliwym posiadaczem :
VW VENTO GT 2.0 Kat.
Rok produkcji: 1994
Przebieg : coś ponad 195tyś.
Co pije ? : benzyna + LPG
Kolor : granatowy metalik (ciemna śliwka)
Wyposażenie:
- wspomaganie oraz regulacja kierownicy.
- elektryczne szyby,
- elektryczne lusterka,
- elektryczny szyberdach,
- dzielona tylna kanapa,
- fotele kubełkowe,
- lotka z tyłu fabrycznie montowana w wersji GT,
- lampki podświetlenia z tyłu dla pasażerów,
- i coś tam jeszcze :jezor:
Aktualne prace:
- zmieniony olej oraz filtr,
- założone opony zimowe Continental 175/50/15
Do zrobienia:
- zmiana dwóch lamp z klapy na czarno-czerwone Hellenki
- wymiana tarcz hamulcowych oraz klocki (z tyłu),
- wymienić siłownik elekt. (tył lewa strona),
- zlikwidować na wiosnę dwa ogniska rdzy
- alarm
Coś dla oka:
- wymiana przednich lamp / kierunkowskazów / blendy na coś ciemnego
- kupno hokeja ori pod zderzak ... wiem że graniczy z cudem ... jak nie znajdę to kupie jakiś zamiennik i będę coś z nim kombinował żeby dobrze pasował
TYLE NA RAZIE PRZEZ ZIMĘ ... później się zobaczy co w głowie się zrodzi
POZDRAWIAM i do zobaczyska na drogach
Kilka zdjęć już po umyciu :dol: :dol: :dol:
:pub: ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA ... czekam na wasze opinię oraz przemyślane pomysły :pub:
wiem mi też to przeszkadza ale poprzedni właściciel mówił że nic nie zmieniał więc tak uto przyjechało z Holandii ... jestem właśnie w trakcie szukania lampionów na tył (tylko tych z klapy)
piotr nowok napisał/a:
witamy na forum furak ladny jakies plany w modach??
również witam ... najbliższe palany to doprowadzić auto do stanu mucha póżniej będą mody
Vento-Łukasz napisał/a:
coś jeszcze zamierzasz zmienic w ventylku
w przyszłym sezonie chciałbym jakąś szeroką 15" bądź coś wąskiego w 16" i ventyl niziutko
Ostatnio zmieniony przez Piszpan 2009-11-19, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Ventylek w pytkę
Lampy na tył te w klapę mogę Ci opchnąć za 20zł 2szt. + przesyłka - mają pęknięcia - jak masz ochotę to tak doraźnie zmienią wygląd dupki ventyla. Mam do nich gniazda na żarówki ale z anglika, więc przełożysz sobie ze swoich jak coś.
Piszpan napisał/a:
VW VENTO GT 2.0 Kat.
z tego co czytam na forum, to ponoć najbardziej awaryjny silnik. Niechaj Ci służy i się nie psuje.
No i najważniejsze. Jaki to lakier LC5P Fioletowy
rolz, to jest właśnie zaleta bycia na forum ... zawsze ktoś coś podpowie , podeślę jakiegoś linka i można coś wyrwać taniej niż na allegro ... dzięki za info
Lwomati napisał/a:
z tego co czytam na forum, to ponoć najbardziej awaryjny silnik
mam nadzieję że w moim przypadku wyjątek nie będzie stanowił reguły i wszystko będzie chodzić tip top ... jak narazie to silniczek suchutki i ciuchutkopracuje zarówno na benie i lpg
Lwomati napisał/a:
No i najważniejsze. Jaki to lakier LC5P
chyba tak bo nawet dzisiaj sprawdzałem w bagażniku z ciekawości na tej ori nalepce z tym że ciężko odczytać bo jest zamazane ale pewny jestem że jest tak: L_5P więc to chyba ten co napisałeś
no ładniutki ventylek ,bogaty pakiet no i wersja GT
dołóż ciemne lampy w klapę , wymień pomarańczowe kierunki z błotnika i przodka i będzie super pomarańcz strasznie nie pasuje do ciemnego lakieru , tez jestem na etapie pozbywania sie pomarańczy z mojego ventylka ... powodzenia w modach
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-11-20, 09:17
Witam na forum
Bardzo zacna Ventka ładny egzemplarz.
Co do wyboru przeznaczenia gotówki to ja bym wziął tą pierwszą lampę mi się całkiem podoba i ktoś już takie ma na forum ale nie pamiętam kto
dokładnie chodzi mi o to żeby się wypowiedział ktoś kto posiada które kolwiek z nim żebym był pewny że wydając powiem nie mały pieniądz będe zadowolony zarówno z wyglądu jak i z mocy oświetlenia
2 x soczewka jest spoko. Miałem i sobie chwalę. Tylko jest jeden problem z nimi - promienie słoneczne wypalały lakier pod soczewką i nieciekawie to wyglądało.
podpunkt d) można zrobić samemu za 25zł (koszt sprayu).
Z lampami można się zawsze pokusić o bixenon taki jak ma pawelvw. Zobacz sobie u niego w temacie jakie ma lampki.
ale z tego co widziałem różne Ventki to u VENOMA24 lepiej to wygląda , bynajmniej na zdjęciu bo nie wiem jak w realu ... ale dzieki panowi raczej wstrzymam się z kupnem tychj z allegro i możliwe że przyciemnie lampki sam a kasa pójdzie na alarm lub coś innego
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-11-20, 13:15
Piszpan, sam zrób sobie lampy nieopłaca sie tych kupować bo drogo straszecznie a jak sobie sam zrobisz to jeszcze bedziesz mial tą satysfakcje ze sam cos zrobiłeś
tu masz linka jak to zrobić :
http://www.vwvento-fans.com/porady/smoked.php
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum