Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2006-11-23, 18:56 komp pokładowy
Kilka dni temu odebrałem Ventyla od lakiernika po remoncie. Dziś dop zauważyłem że komputer pokładowy nie wskazuje temp na zewnątrz. W trakcie przełączania wskazań przeskakuje z temp oleju od razu na zegar, a pomiędzy powinien pokazać jeszcze temp na zewnątrz.
Ktoś miał może takie objawy??
Tak się zastanawiam czy może to mieć coś wspólnego z faktem że podczas naprawy przez dłuższy czas klemy były zdjęte z akumulatora, sam nie wiem....??
Wysłany: 2006-11-24, 14:35
Też o tym pomyślałem i w związku z tym mam "głupie" pytanie.... bo Ventyla mam "już" od roku a nie mapojęcia gdzie go szukać.
Gdzie znajduje się ten czujnik?
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-11-24, 15:52
PRZEDNI ZDERZK CI ZDEJMOWAL?
czyjnik jest w przednim zderzaku w prawej kratce wlotowej... taki maly wpinany z tylu do niego dochodzi wtyczka... zobacz czy jest ten czujnik .. jesli nie ma to szukaj u blacharza
jesli jest to zobacz czy dochodzi do niego napiecie u mnei wlasnie nie dochodzi i tez mi tak przeskakuej MFA ale czujnik juz mam i musze sie do elektryka udac..
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2006-11-24, 16:18
Dokładnie tak. Przedni zderzak był zdejmowany.
Zaraz po pracy jadę sprawdzić "jego zawartość"... Mam nadzieję że czujnik jest na swoim miejscu i nie uszkodzony bo inaczej to się zdenerwuję na pana machanika....
A tak "w razie czego" ile kosztuje taki sprzęcik?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum