Panowie mam takie pytanie.. czy wymiane miski olejowej da rade zrobic samemu bez wiekszych problemow, czy jest to taie skomplikowane, ze trzeba mechanika wzywac? moja juz chyba jest przejedzona i kapie
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-07-21, 12:20
Nie ma żadnych problemów, spokojnie poradzisz sobie sam. Potrzebne będą: nowa micha, uszczelka, klucz nasadowy (bodajże 10). Przydatny jest kanał Spuszczasz olej, odkręcasz śruby (nie pamiętam ile ich było, ale ok 10). Wyciągasz miskę, dajesz nową i przykręcasz Warto też od razu zmienic olej.
Jesteś jednak pewien, że to miska jest dziurawa? Może to tylko kwestia uszczelki?
Trzeba zdjac oslone mechanizmu roznicowego zeby dostac sie do 2 srub od miski.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Jesteś jednak pewien, że to miska jest dziurawa? Może to tylko kwestia uszczelki?
Dokladnie kwestia uszczelki.. miska jest w nienajlepszym stanie ale dziur nie ma.. tak wiec uszczelka do wymiany, tzn dwie uszczelki bo z tego co mowili szpece to jescze uszczelka jak jest kolo zamachowe tez mogla pojsc.. i wtedy to mnie drapnie po kieszeni bo za sama rozbiorke sobie licza dwie stowy..
i mam jescze jedno pytanko.. jesli bede dolewal uciekajacy olej to autkiem moge jezdzic do pracy? bo akurat caly weekend pracuje do poznych godzin i nie mam nawet autobusow zeby dojechac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum