Wysłany: 2010-11-04, 13:08 Jakie Świece do Vento 1.8 B+G 90KM
Witam wszystkich jakie będą najlepsze świece do mojego venta B+G 90KM Gaz zwykły nie sekwencja jeszcze oryginalny holenderski od nowego. Ponieważ zbliża się zima nie chce miec potem problemu z odpaleniem bo jak mamiętam rok temu przy 20stopniach ciężko miałem z paleniem ale juz nie pchałem sie w koszty a w tym roku chciałbym je wymienić żeby już się nie męczyć. Pozdrawiam i proszę o odpowiedz
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-11-04, 14:38
ja również polecam NGK są specialne wzmocnione go lpg, zapytasz w sklepie to ci koleś pokaże są ciut droższe od zwykłych ale warto zainwestować jak chcesz mieć spokuj,tyle że tak jak kolega wyżej napisał jak nie będą przewody i kopułka w porządku to wiele tu nie dadzą nowe świece
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2010-11-06, 11:10
a to twój wybór Kolego, ja osobiście śmigam na trzy-elektrodowych NGK i też jeżdżę na gazie, ojciec w oplu vectrze jeździ też na gazie i jeździ na jedno-elektrodowych Boscha i też jeździ
ile użytkowników świec tyle pewnie opinii
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-11-06, 16:00
No mi gaziarze polecali jedno elektordowe więc takie kupiłem a miałem wcześniej 3 -elekt. Zmiana była widoczna na biegu jałowym do tego stopnia że obroty wzrosły o 0.5tys przy tej samej dawce , z czym do dziś mam problem
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-11-06, 18:17
Słyszałem taką teorię że LPG jest gazem i lepiej wypełnia komorę spalanie i potrzebuję jednej konkretnej iskry do wybuchu a bena nie jest w stu procentach lotna i lepiej detonuje się przy słabszych iskrach w większej ilości, ale ile w tym prawdy-tego nie wiem.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-11-07, 16:48
pablomed, być może.....nie przeczę. Pisze tylko co mi się o uszy obiło....i zdaje się ze to było na tym forum ...teraz sprawdziłem...tak to było na tym forum.
a ja kiedys za rada gaziarza wymienilem na jednoelektrodowe i dupa .... pierdzial kaszlal i nie jechal.... nie znam przyczyny ale ja tam zostaje przy trojkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum