Wysłany: 2010-11-13, 15:49 Jakie żarówki i sposób ich montażu
Witam
zabrałem się za wymianę żaróweczek w panelu z pokrętłami nawiewu.
Moje pytanie brzmi: jaka żaróweczka jest do tego potrzebna, chodzi mi o symbol bo nic nie moge rozczytać z tej, którą wyjałem. Jest poprostu za mnała.
Drugie pytanie dotyczy podświetlenia popielniczki:
wyjąłem żaróweczkę z gniazda podświetlenia ( nie wiem po co) i nie wiem jak ją włożyć z powrotem, oto zdjęcia:
1
2
Żaróweczke należy włożyć do otworu który jest widoczny na zdjęciu numer 2 z tym, że podczas prób druciki od żaróweczki się wyginają. Dla mnie to jest męczarnia i może ktoś zna dobry sposób na to.
Trzecie pytanie dotyczy żarówek w desce rozdzielczej. Tutaj również nie wiem jakie kupić ( nie rozbieram narazie bo to jednak troche pracy), tzn jaki symbol czy coś takiego.
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-11-13, 17:44
dokaldnego oznaczenia zaroweczki do panelu pokretel nie pamietam ale jak pojdziesz do jakiegos motoryzacyjnego to Ci dadza taka ona jest wsowana 1,2wata ,ta z popielniczkiu z tego co pamietam to ona jest wlutowana i jak ja wyjales to wyrwales zapewnie druciki z tego metalu i nie wiem jak to wlozyc...
a do licznika kupuje sie zarowki w oprawce nie da sie tam samej zaroweczki wymienic tez w motoryzacyjnym powiesz ze do licznika trzeba Ci to powinni wiedziec bo symbolow nie znam:/
Trzecie pytanie dotyczy żarówek w desce rozdzielczej.
co miałeś na myśli o które żarówki ci chodzi więcej żarówek w desce nie ma oprócz tych w liczniku i włączniku świateł , bo ikonki nawiewów podświetlane są diodami
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Przepraszam, że nie odpisywałem, ale kompletnie zapomniałem o tym temacie.
Dopiero jak przepaliły się żaróweczki na zegarach to zacząłem szukać jakie żaróweczki musze kupić do zegarów.
Zastanawiam się nad kupnem od koniga, nie są to duże pieniądze a efekt całkiem ciekawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum