Na początek witam Was, mam na imię Franek,
A więc przedstawiając, zacznę po kolei, systematycznie będę dodawał informacje.
OPIS:
Moje VWozidełko to: Vento
Rok: 1994; przybliżony czas wydania to: 21.02.1994 r. (sprawdzane po VIN na jakiejś stronie ruskiej)
Silnik: 1.9 TD; AAZ; 55 KW/75 KM
Kolor to: A9V - czarny brylant-metalik
Wersja: CL
Wyposażenie fabryczne (niedużo tego): EL szyberdach; fotele GT; EL regulowanie reflektorów; fabrycznie 8 głośników.
Koła: letnie oryginalne stalówki 14" wraz z dekielkami oraz nakładkami/pierścieniami; zimowe jakieś inne stalówki 14" :p
HISTORIA:
Auto ściągnięte w roku 1997 z Belgii do Polski, jako stuknięte trochę w lewy tylny róg, przyjechało na własnych kołach do Polski.
Od tamtej pory jeździł nim znajomy, serwisując go z początku w autoryzowanym serwisie,
później już był mało doglądany :-P
W maju 2007 r. zmienił właściciela z przebiegiem oryginalnym około 285000 km i od tamtej pory jestem jego drugim właścicielem.
Od 2007 r. do 2009 r. było robione w nim m. in.:
-Wymieniane amortyzatory i sprężyny na tył;
-końcówki;
-łożyska;
-no i jeden poważniejszy to klin na wale, który został przerobiony na podobieństwo TDI, -ten typ silnika taki ma feler z klinem, ale od tamtej pory już spokój jest z tym;
-olej, płyny, filtry itp;
-klocki, tarcze;
-tłumik końcowy;
-wyrzucony katalizator;
-no i oczywiście blacharka i podłoga :-P
W 2010 r. jak na razie robione było m. in.:
-olej, filtry itp;
-pasek rozrządu, alternatora;
-łożysko w alternatorze, pompie wspomagania;
-ominięty korektor siły hamowania;
-komplet na tył nowych bębnów, łożysk, linek;
-nowe tuleje na wahaczach;
-nowy przegub prawy wraz z osłoną;
-nowe klocki;
-nowe amortyzatory KYBa, osłony i odboje Sachsa oraz górne mocowania;
Z rzeczy upiększających z zewnątrz to chyba tylko czarne kierunki boczne, przednie i atrapy od halogenów,
co ważne żadnych diod na zewnątrz i wewnątrz.
Auto teraz ma już prawie 359000 km. przebiegu, i ciągle jest przeganiane przezemnie :-P
Plany na najbliższy czas to:
-założenie drugiej ławy, którą już naszykowałem, bo teraźniejsza już daje znać że nie za -dobrze jest ;-) zdjęcie drugiej zamieszczę poniżej
-zrobienie święcących pomarańczowych ciągle kierunków przednich "tjuning"
-zrobienie coś z gąbką w drzwiach żeby nie brzęczała, podczas głośno słuchanej muzyki
-no i oczywiście zrobienie podłogi, bo w przeciwnym razie będę jak Fred Flinston
Kody wyposażenia to:
x2a b0c c5y g0c h0g n0n m9w q1x
--- 1ab 1g6 1me 1ng 3ad 3br t2n
--- 3g0 --- --- 4g3 --- 8gm 8l4
1h1 1k1 1lk 3fe 3yh 1ya --- ---
(jak będę miał więcej czasu to je przetłumaczę)
Ale się rozpisałem, pewnie i tak nikt tego czytał nie będzie :-P
Z powodu braku nowych zdjęć wrzucę stare :-P
A i znalazłem to, jakby go męczył trochę dłużej to i by może więcej delikatnie osiągnął
A to plan na niedługo założenie tej oto odrestaurowanej ławy
To chyba by było na tyle jak na razie
Ostatnio zmieniony przez heiland 2010-10-26, 18:26, w całości zmieniany 1 raz
Chłopie lata jak ta lala, już w zakręty wchodziłem tak konkretniej i powiem jest zajebiście, jak się zobaczymy kiedyś przywiozę Ci mój stary amortyzator i wiedz że jeździłem na takim prawie rok
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-26, 21:29
witamy kolejnego członaka GL ( Grupy Lubelskiej)
juz niemoge sie doczekac az oblukam venciaka za zywaca:)
może gdzies na trasce wypatrze bo codziennie przez chełm jade
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-10-27, 21:40
nie no panie powiem tak ,zaje#$%^ zadbana sztuka ,normalnie aż miło popatrzeć na tak ładną serię ,jest dobbbrze a z tego co widze i czytałem to bdzie jeszcze lepiej ,powodzonka i czekamy na dalsze mody
Potrzebuję maskę do VW Vento.
Rok raczej nie ma znaczenia,
kolor może być także bez znaczenia.
Ważne aby nie była pogięta ani pordzewiała, może być porysowana i do malowania.
W lublinie jestem do jutra mogę odebrać.
Dawno tu zaglądałem :-P
A trochę przód auta zmieniłem, ale od początku.
Chłodnica mi zaczęła ciec i postanowiłem że sam wymienię chłodnicę (nigdy za bardzo nie robiłem w samochodzie rzeczy bardziej skomplikowanych, nie jestem mechanikiem :-P )
Lecz się udało i sam wszystko zrobiłem bez niczyjej pomocy A to foto z mojej roboty :-P
Demontaż :-P
Demontaż c.d.
Montaż
Wszystko po tym działało i nic nie zepsułem :-P
Teraz zdjęcie z wnętrza auta, które miałem dorzucić,
(jak coś to sprzątane było z ponad miesiąc temu, jeszcze gdzieś w listopadzie)
Przygotowane felgi zimowe do zimy ;-) oczyszczone z rdzy,
od wewnątrz pomalowane na czarno "stalochronem"
z zewnątrz na srebrno sprayem do felg i polakierowane + wentyle z allegro
Tylko dekielki pochodzą z letnich oryginalnych felg i trochę odstają na zimowych.
Tylko że na foto są brudne felgi :-P
No i koniec, teraz tak przód wygląda, dokupiłem czarne kierunki na dół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum