Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
AAZ 1.9TD
Author Message
piotrek_inf
Ventomaniak

Silnik: 1.9TD
Posted:    AAZ 1.9TD [ !!! ]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e826bfeb4202e496][img]http://images39.fotosik.pl/37/e826bfeb4202e496m.jpg[/img][/URL]

[img]http://photos04.otomoto.pl/photos/original/C6/49/58/C6495891_7.jpg[/img]

Pierwsze zdjęcie to mój silnik drugie to jakiś inny TD, jak łatwo zauważyć silniki różnią się paroma elementami, np srebrna rurka z tyłu silnika, czy to normalne że te silniki się różnią?

szwagier
Pan i władca oktanów

Silnik: w planach
Posted:     [ !!! ]

[quote="piotrek_inf"]czy to normalne że te silniki się różnią?[/quote]
jak najbardziej, tym bardziej że nie wiesz na 100% czy nie było ingerencji w ten silnik przez kogoś

piotrek_inf
Ventomaniak

Mój brat ma Passata i tam jest ta rurka, sąsiad ma golfa III 1.9TD i też jest ta rurka, tylko u mnie jej nie ma, od czego ona jest?

tomek87
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 GTD AAZ

ja też ją mam, ale leśny chyba nie, a z tego co widzę to masz jeszcze pompę paliwa taka jak leśny tylko że połączoną z LDA

Fable
Ventomaniak

Silnik: 1.9 Td 55Kw

u mnie tez nie ma tej rurki. zobacz w mojej ankiecie sa fotki mego silnika i jest prawie identyczny jak twoj. poprostu tam moze troche inna turbina jest czy tak cos. a ile widza z stwojej fotki to jest taki sam silnik jak moj. zajdz do mojej ankiety i popatz ;)
)

piotrek_inf
Ventomaniak

Faktycznie taki sam silnik.

tomek87
Pan i władca oktanów

ale pompa paliwa jest inna, [b]piotrek_inf[/b], twoja chyba nie powinna mieć sterowania z LDA a ma podłączony wężyk

piotrek_inf
Ventomaniak

Nie za bardzo wiem o co chodzi z tym LDA i o który wężyk?

tomek87
Pan i władca oktanów

taki cienki ktory łaczy pompę paliwa i kolanko od turbo

piotrek_inf
Ventomaniak

Ostatnio go wymieniałem bo pękł przy obejmie. Jak widać na tym kolanku jest jeszcze olej, z tego właśnie wężyka.

tomek87
Pan i władca oktanów

teraz nie moge znaleźć dokładnej rożnicy w tych pompach, ale poczytaj w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=72232 tam jest niby o podnoszeniu mocy TD ale jest masa spraw technicznych i problemow

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z

[quote="tomek87"]ale pompa paliwa jest inna, piotrek_inf, twoja chyba nie powinna mieć sterowania z LDA a ma podłączony wężyk[/quote]
Kazdy TD powinien miec LDA, inaczej pompa wtryskowa nie nadazalaby z podawaniem wiekszych dawek paliwa wraz ze wzrostem paliwa.

A co do zagadki to Piotrek_inf ma pompe z mechanizmem LDA, natomiast to drugie zdjecie co podal to jest ten sam silnik i pompa tez ma LDA. Byly wypuszczane tzw. "eko pompy" bez mechanizmu LDA ( o zgrozo, niedosc ze AAZ wykastrowali stosujac prostego pina w LDA to tam zupelnie wycieli grzyba)

tomek87
Pan i władca oktanów

[quote="bradley"][quote="tomek87"]ale pompa paliwa jest inna, piotrek_inf, twoja chyba nie powinna mieć sterowania z LDA a ma podłączony wężyk[/quote]
Kazdy TD powinien miec LDA, inaczej pompa wtryskowa nie nadazalaby z podawaniem wiekszych dawek paliwa wraz ze wzrostem paliwa.

A co do zagadki to Piotrek_inf ma pompe z mechanizmem LDA, natomiast to drugie zdjecie co podal to jest ten sam silnik i pompa tez ma LDA. Byly wypuszczane tzw. "eko pompy" bez mechanizmu LDA ( o zgrozo, niedosc ze AAZ wykastrowali stosujac prostego pina w LDA to tam zupelnie wycieli grzyba)[/quote]

jest tak jak napisałeś, mi chodzi o to że te z grzybem też były różne i jedne miały połączenie z turbo a inne nie

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Na samej gorze grzyba(LDA) w ekopompach zamiast wybrzuszenia byla przykrecona prosta blacha.
Najlatwiej zeby rozwiazac wszelkie watpliwosci to odkrecic 4 srubki z wierzchu LDA i sprawdzic czy PIN jest czy go nie ma. Moze sie okazac, ze po zdjeciu pokrywki grzyba wsrodku bedzie pusto:) W takim wypadku wiadomo dlaczego Piotrek ma muła :P

lesny1982
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD

ja mam ta rurke i pompe EKO :D fotka jutro po pracy ;)

lesny1982
Vento to ja!

jest i moj :faja:

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c318b91a65bc2427.html][img]http://images50.fotosik.pl/37/c318b91a65bc2427m.jpg[/img][/URL]

sebastian
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI

[quote="lesny1982"]jest i moj [/quote]
Ale pordzewiała klawiatura :diabełek:

Gavel
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+

[b]sebastian[/b] to jest Rost Style :diabełek:

lesny1982
Vento to ja!

:D :rotfl:

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

N awet nie wiecie jak ciezko zrobic rosta:P Po 20min walki z wiertarka i szczotka poddalem sie. Czas zainwestowac w srodki chemiczne do zdzierania lakieru :D

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...

[quote="bradley"]Czas zainwestowac w srodki chemiczne do zdzierania lakieru :D[/quote]
Łłłłłłeeeeee.....paier ścierny a potem roztwór wody z solą na noc i rościk jak się patrzy :P

Gavel
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+

[quote="bradley"]Czas zainwestowac w srodki chemiczne do zdzierania lakieru[/quote]kilogram soli kupujesz w spożywczaku i po kłopocie :P

sebastian
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI

[quote="Gavel"]kilogram soli kupujesz w spożywczaku [/quote]
Tylko jeszcze jakiej? Jodowana, czy kamienna? :diabełek:

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Sol dziala ale na zdarta lakier do zywej blachy, a na lakier nie dziala.

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...

[quote="bradley"]a na lakier nie dziala.[/quote]
Dlatego proponuję papier ścierny...najpierw grubszy a potem delikatniejszy w celu dopieszczenia ;)

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: