Kurde mam problem. Otóż przy włączonym silniku w głośnikach słychać piszczenie jest tym większe im większe są obroty. Radio może być wyłączone więc to nie wina radia. Na wyłączonym silniku nie ma tego efektu. Powiedzcie mi co to może być Gościu w sklepie powiedział że wzmacniacz to też nie jest i że to sprawa elektryka. Po prostu coś zakłóca. Ale co
Tak się jeszcze zastanawiam czy czasem nie rzucić się na 2.8 V6. Normalnie kusi mnie. Może ktoś mi powie czy warto, czy się coś wali z takim motorem.
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-05-16, 23:28
daje zaklucenie generator (alternator chyba po pl) u mnie takie cos bylo, wiec pozniej przepadlo... hmm jak od tego pozbyc sie nawet nie wiem sa specjalne przyzady takie jakby filtry ktora stawiaja sie na wyjsce lineout i wszystko i jakby to pomaga ale na ile efektywnie nie wiem
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-05-16, 23:36
jezeli kabel plusowy idzie razem w tym samym gdzie kable linijne to slyszalem od ludzi ze tez daje zaklucenie, ale czy to prawda czy nie nie wiem.. u mnie ida w tym samym miejscu i nic. no moga byc i szczotki jakos nawem nie wiem moze masz znajomego elektryka to uniego popytaj chyba pomoze ci.
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-17, 07:13
Miałem podobnie z oryginalnym radiem, którego podświetlanie można było regulować pokrętłem od regulacji intensywości podświetlania deski rozdzielczej.....wystarczyło podświetlanie troszeczkę ściemnić i w głośnikach gwizdało. W nowym radiu już nie mogę regulować podświetlania za pomocą pokrętła w aucie i już nie ma tego problemu.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-05-17, 09:38
Prosze kolego, spróbuj coś z tego: http://www.allegro.pl/sea...&personal_rec=0 powinno pomóc, mój kolega też kiedyś takie coś zamontował i pomogło. A piszczało mu od alternatora.
filtr filtrem, ale najczęs ciej to kończące się szczotki lub padający regulator napięcia powoduje gwizdanie, znajdż soie gdzieś rdzen ferrytowy i zawiń na kablu od zasilania, powiedz czy gwiżdże ci cały czas czy tylko jak radia słuchasz?
kolego a myslałes zeby zrobic z nich rs?? bo to rozumiem sa RM??
Tzn bo nie czaje co byś chciał z nimi zrobić?
Piotr nowok napisał/a:
buli to sa chyha rs
cino zajeb....... felga strasznie mi sie podoba jakie to sa 15 czy 16
To są BBS RM 15 cali 6,5 J.
Piotr nowok napisał/a:
i jak moge wiedziec ile cie wyszly
Ciężko powiedzieć ile. Piaskowanie 100 zł. Następne przed malowaniem to już u wują. Za farbę około 300 zł. Chrom najdroższy, jeśli dobrze pamiętam to 40 zł/100ml. Czyli daje mi to jakieś 400 zł, bo felgi już miałem a reszta robiona u wuja w garażu.
Ostatnio zmieniony przez CINO 2009-08-22, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
Mógłbym ale cena rantu jest powalająca. Kiedyś patrzyłem to za 1 rant 400zł. Teraz na allegro widzę są 2 sztuki za 370 ale tylko 1 calowe, czyli pół cala różnicy. A RM od RS nie różnią się rantem tylko tym że są np. 3 częściowe a moje dwu. Tak mi sie wydaje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum