Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-05-05, 12:45
Wiem ze ma racje bo kazdy młody patrzy tylko ile moze wyciągnac ze swojej fury ja sam wsiadajac za kierownice patrze tylko aby wskazówka przekroczyla ponad 100km ale juz ostatnio sie opanowuje dobrze ze ja duzo nie jezdze to sobie krzywdy nie zrobie No ale wiem ze teraz wielu ludzi którzy maja juz za soba egzamin na prawko pilnuja sie i nie wsiadaja za kierownice po %%% I ja zapewne bede tego przestrzegał bo nic dobbrego z tego nie wynika.
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
widze ze zeszliśmy troszeczkę z temetu... wiec ja sie włacze do dyskusji ostatnio śmigałem z kolegą po autko do Garwolina i wracając juz na 2 autka (ja milem CB kolega w nowym nabytku nie...) i ja gdzieś go z tylu zostawiłem... i zwolnilem jechałem 95km/h (przed Rykami) - prędkość przepisowa i slysze na radyjku.... (VW po co Ci to CB nie wiesz do czego służy...? - jakis krawaciarz - rozmowa była długa i namiętna...)
No to ja zaszalałem. Dostałem dzisiaj dwa listy polecone, jeden z gminy Biały Bór a drugi z gminy Człuchów. W jednym 77km/h na "50" a w drugi 83km/h na "50" Wszystko z jednej podróży k.... Swoją drogą tego co wymyślił straż miejską to tylko na
Hehe, robię jedną może dwie duże trasy w roku, resztę jeżdżę po mieście więc CB mi nie jest do szczęścia potrzebne. A jak jeżdżę No chyba po prędkościach widać że wolno i bezpiecznie Te k.... rozkładają się w tak absurdalnych miejscach że szkoda słów
gminna to inaczej wiejska i ma takie same prawa co miejska
Edit:
Art. 11. Do zadań straży należy w szczególności:
1) ochrona spokoju i porządku w miejscach publicznych,
2) czuwanie nad porządkiem i kontrola ruchu drogowego - w zakresie określonym w przepisach o ruchu drogowym,
3) współdziałanie z właściwymi podmiotami w zakresie ratowania życia i zdrowia obywateli, pomocy w usuwaniu awarii technicznych i skutków klęsk żywiołowych oraz innych miejscowych zagrożeń,
4) zabezpieczenie miejsca przestępstwa, katastrofy lub innego podobnego zdarzenia albo miejsc zagrożonych takim zdarzeniem przed dostępem osób postronnych lub zniszczeniem śladów i dowodów, do momentu przybycia właściwych służb, a także ustalenie, w miarę możliwości, świadków zdarzenia,
5) ochrona obiektów komunalnych i urządzeń użyteczności publicznej,
6) współdziałanie z organizatorami i innymi służbami w ochronie porządku podczas zgromadzeń i imprez publicznych,
7) doprowadzanie osób nietrzeźwych do izby wytrzeźwień lub miejsca ich zamieszkania, jeżeli osoby te zachowaniem swoim dają powód do zgorszenia w miejscu publicznym, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu i zdrowiu innych osób,
8) informowanie społeczności lokalnej o stanie i rodzajach zagrożeń, a także inicjowanie i uczestnictwo w działaniach mających na celu zapobieganie popełnianiu przestępstw i wykroczeń oraz zjawiskom kryminogennym i współdziałanie w tym zakresie z organami państwowymi, samorządowymi i organizacjami społecznymi,
9) konwojowanie dokumentów, przedmiotów wartościowych lub wartości pieniężnych dla potrzeb gminy.
Ja śmigałem dwa razy, tydzień po tygodniu nad morze. Droga była jak nasrał od tych fotoradarów, jeden za drugim. Wiedziałem, że 3/4 to atrapy, ale i tak trzeba było uważać. jak się bujam po swoich terenach to wiem, kiedy i gdzie mogą stać, ale jak jadę w obce i nie znane mi lądy, to uważam, po prostu. Gdzie można pocisnąć, to można, ale jak dojeżdżam do terenu zabudowanego, to od razu zwalniam. Póki co, od trzech lat ani jednego zdjęcia, mandatu, heh
jak się bujam po swoich terenach to wiem, kiedy i gdzie mogą stać, ale jak jadę w obce i nie znane mi lądy, to uważam, po prostu. Gdzie można pocisnąć, to można, ale jak dojeżdżam do terenu zabudowanego, to od razu zwalniam.
Jak jeżdżę u siebie to też wiem gdzieś można przycisnąć a gdzie trzeba się pilnować. Niestety tutaj zgubiło mnie to że nie jechałem swoim samochodem tylko ojca. W Nissanie prędkości nie czuć tak jak w Vencie a wiadomo że jak lecisz w trasie 4 godzinę to nie zerkasz co chwilę na licznik. Wjeżdżają za białe tablice zawsze zwalniałem, niestety nie wystarczająco
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum