Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-09-05, 19:09
Arcaj napisał/a:
zbliżony do oryginalnych ciemnych
Lampa oryginalnie dymiona ma inna strukturę niż pomarańczowa więc nie ma mowy o idealnej podróbie...po prostu wychodzi trzeci rodzaj lamp....laik nigdy nie zauważy różnic za to osoba będąca w temacie z bliska wyczai o co kaman....efekt jest baaaardzo zbliżony do oryginalnych ciemnych lamp w oplu astra 1 z tym że w łoplu bardziej pomarańcz przebija a po spray-u powiedziałbym efekt lepszy niż łoplowski oryginał. A więc jeśli ktoś chce spray-em lub folią kopiowac oryginał to raczej nie da rady....wychodzą inne/unikalne lampy....a to że jakieś tam niby guru tjuningowy twierdzi że to jest tesco tuning to mi to np wisi i powiewa.
Po prostu jest tu jedno podsumowanie.....taki cytat mi przychodzi na myśl.... "róbta co chceta"
Lampa oryginalnie dymiona ma inna strukturę niż pomarańczowa więc nie ma mowy o idealnej podróbie
nie no jasne ze nie mam mowy. Jakby była taka możliwość to allegro by puchło od ciemnych lamp i pomarańczowych a tak to są poszukiwania na ciemne i tego ni ma
Nom kolejny gadżet doszedł do mnie. Jutro fotki z wyglądu bagażnika po zamontowaniu materiałowej tapicerki i plastiku na próg, który poddałem małemu tuningowi by pasowało to wszystko idealnie pod mój gust
Nom to w końcu zacząłem prace nad lampami do Vento na smoked:) Lampki kompletne wyniosły mnie 220zł. No oto pare fotek z moich juz dokonań.
Tak jak widac pomalowałem wnętrza lamp już, rant szkła od środka no i przede wszystkim rozebrałem całe lampy i poczyściłem troche. Dziś zajęło mi to wszytsko ponad 5h. Na jutro zostawiłem sobie pomalowanie odbłyśnika i lustra tzn jego rantów:) tylko nie wiem jeszcze jak to zrobić ehh.
kartonik w rękę i malujesz ramki. Później pędzelek w rękę, psikasz farbę na coś z czego będziesz mógł ją nabrać pędzelkiem. I malujesz tą karbowaną część. A pędzel nie ma znaczenia. Wybierasz taki, którym Ci się będzie dobrze malowało.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-09-21, 19:10
eros662 napisał/a:
ale jak mam farbe w spray to jak??
To chyba Tomek pisał...o ile dobrze pamiętam....że psikał farbą w spray-u na coś tam a potem maczał pędzelek w tej farbie i malował....coś w tym stylu było ....chyba było....
Hmm tylko że ja nie bede malował tej części karbowanej. Podobnie maluje jak EDI_DTR więc karbowanego nie ruszam bo ponoć troszku gorzej świeci potem lampa.
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-09-21, 22:03
Ja tam wszystko ładnie pędzelkiem malowałem, takim szkolnym do farbek A że gorzej świeci to głupie gadanie Mam jedne z najmocniej przyciemnionych lamp i jest na prawde bez różnicy
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-09-21, 22:15
Bartek, te takie trójkąty co się zbiegają do wnętrza lampy, gdzieś dawalem foto gdzie to ladnie widać;) Ale narazie tylko na dole, ale kwestia czasu i bedzie też u góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum