Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-10-11, 21:54
Vento-Łukasz, dawaj inne parametry felg...bez tego ani rusz.
Et 43 jest dosyc duże...więc felga mocno może się chowac w błotnik...pamiętajże Et nie jest głownym wyznacznikiem położenia felgi.
A tutaj taki przykład (na bordo szrocie) za kazdym razem to samo ET czyli 38....jednak tutaj na feldze o szerokości 6J:
a tutaj 7J
Czyli całkiem inne ułożenia dodam że na kazdym foto jest identyczne średnica koła....czyli to co producent nakazuje
Sam parametr ET to odległość od płaszczyzny montażu felgi (miejsce styku felgi z piastą) do jej środka, który znajduje się w połowie jej szerokości (jest wyrażany w milimetrach).
Im mniejsze ET, tym całe koło będzie „położone” bardziej na zewnątrz auta, jednocześnie poszerzając rozstaw kół.
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2009-10-13, 09:19
Ja mam zamiar na zimę założyć felgi z opla - 14" ET 49 opony 185/60/14. Z przodu pasują, nic nigdzie nie obciera. Tylko od niedawna zastanawia mnie prawy tył..... Tam jest wlew paliwa... i może być ciasno.Będę musiał to sprawdzić bo jest jeszcze czas na ewentualne szukanie innych felg.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-10-13, 10:17
hose, powinno pasowac....tak jak wcześniej pisałem, mam u siebie felgę o szerokości 7 cali i ET 38...czyli jakby porównaywac do felgi 6J ET38, osadzenie jest identyczne z tym że podatkowo po bokach jest po pół cala czyli 12mm....czyli te 12mm dodajemy do ET 38 i wychodzi nam 6J i ET 50.....czyli wchodzi bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum