Witam mam na imie Adam, mam 20 lat.
Samochód został wyprodukowany w 1992r., jest to wersja 1.9 TDi, 75 konna bestia.
Vento w kraju jest od 2004r. pierwszym właścicielem był mój brat aż do grudnia 2008 gdy to zdecydował się oddać mi Ventusia za symboliczną zgrzewke piwa ;D Nie było się co zastanawiać, bo wcześniej jeździłem Cintkiem 900cm^3
Po przejęciu samochodu został w nim wymieniony akumulator oraz rurki od wspomagania bo ciekł płyn i rurki od hamulców, bo ich prawie nie było. Warto dodać też, że auto stało koło domu przez jakieś 16 miesięcy, bez odpalania, bo niemiał kto nim jeździć, a brat mieszkał pod Londynem, więc te wymiany na dzień dobry były podytkowane 'zastaniem się' samochodu. Po zimie nastała wiosna, wtedy to Ventolot dostał nowe buciki, opony Kleber Dynaxer HP2 185/65/R14. W Maju zostały wymienione dwa cylinderki w tylnich kołach bo ciekł płyn hamulcowy, w Lipcu kupiłem dwa używane fotele od kolegi Hormona(big thnx), w tym samym miesiącu była wymiana jakiejś zebatki koło silnika, jeden ząbek się ułamał i samochód miał 'drgawki' na biegu jałowym i puszczał straaaaszne dymy, ale teraz już jest ok. We wrześniu dostał nowy wydech, bo stary...stary się posypał, było tak źle że poprostu odpadł No i teraz z nowym tłumnikiem wkońcu słychać jak turbina pracuje, taki faaajny syyyk powyżej 2500rpm. To chyba tyle co zdziałałem z samochodem w ciągu tych dziewięciu miesięcy.
Teraz mam w planach naprawe podświetlenia nawiewów i kusi mnie kupno jakiegoś dobrego, a taniego radia, co by zastąpić wysłużoną VW Bete, oraz trzeba kupić zimowe kapcie i zapłacić ubezpieczenie. Ventuś ma przejechane 198 007 km.
Kilka zdjęć:
Ostatnio zmieniony przez astaroth 2009-09-12, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
W opisie wkradł się błąd bo to jest TD a nie TDi do tdi brakuje mu icka. Z tłumikiem trzeba było wszystkie wywalić i zrobić przelotową rure wtedy jest lepsze syyk Z dobrego a taniego radia proponuje LG np to http://www.allegro.pl/ite...ndrive_1gb.html
Witam nowego ventomaniaka
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
Siemasz Adam
Ventylek z tych szybszych bo czerwony.
astaroth napisał/a:
kusi mnie kupno jakiegoś dobrego, a taniego radia
Jak taniego to coś z gamy JVC. Albo jakaś używka z allegro.
Oprócz tego planujesz coś jeszcze z ventką
astaroth napisał/a:
wyprodukowany w 1992r
jak jest z tego roku, to ja bym założył gril z tych lat. Bo ten co masz to przejściówka 94 -95'
Co do radia to właśnie myślałem nad jakimś JVC tak do max 350zl, i jeśli radio to pewnie jakieś głośniki, tak żeby były cztery, a nie dwa jak do tej pory, car audio na pewno nie chce.
Jak wyglada grill z rocznika 92 ?
Co do planów to może bym pomyślał nad podniesieniem tyłu, bo jak jechaliśmy w czwórke + bagaże to auto troszke przysiadło i skrzypiało, jakby sprężyny rady nie dawały Ale dzięki drogowcą że droga od Krakowa do Tarnowa jest gładziutka, więc nie było problemów.
No i napewno chce popracować nad elektryką środka, tzn lapka w schowku nie świeci, pokrętła nie świecą, lampka z drzwi kierowcy nie świeci, lapka z drzwi pasażera świeciła normalnie aż tu nagle jak autem trzęsie to lampka się świeci przy zamkniętych drzwiach Oświetlenie tylniej tablicy nie działa. No i szyberdach...ale dość nietypowy problem, otóż po podniesieniu dachu, nie da się opuścić, opuści go jedynie centralny Tak jakby coś z przyciskiem było. Byłbym zapomniał o thermotronicu, o ile czytałem to to coś powinno działać tak, że jeśli temp w samochodzie dojdzie do temp która jest ustawiona pokrętłem to czy dmuchawy nie powinny przestać dmuchać ? Bo teraz to ładują ciepłe powietrze i końca nie widać No i coś jeszcze trzeszczy za środkowymi kratkami nawiewów, czy to może być to http://www.vwvento.org/porady/thermo/ To wszystko to są detale, ale mnie drażnią
Co do przyszłego roku to na wiosne może by jakieś 14'' aluski się pojawiły, bo póki co cały czas są stalówki.
Tu masz gril z lat 92-93, tylko ten akurat jest bez znaczka. Ale od razu mówię, że nie kupisz nigdzie takiego grila - chodzi mi o ten bez oznaczeń. Bo ze znacznikiem VW są do kupienia na allegro. Żeby go tak zrobić musisz mieć drugi taki sam gril, lutownicę, trochę spachli, papiery ścierne i troszkę wolnego czasu.
astaroth napisał/a:
No i coś jeszcze trzeszczy za środkowymi kratkami nawiewów
Mam to samo i nie wiem co to tak trzeszczy.
astaroth napisał/a:
Co do przyszłego roku to na wiosne może by jakieś 14'' aluski się pojawiły
Poluj już lepiej na jakieś 15", bo 14 to troszkę przymałe.
Podświetlenie pokręteł zmienione, standardowe oświetlenie - zielone, wkrótce jakaś fotka tego bedzie Teraz czas na nasmarowanie pokręteł od opuszczania szyb, masakra z nimi jest :/
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-09-21, 22:04
wtyczka od halogenów wygląda tak samo jak wtyczka od kierunkowskazów, jak masz włącznik świateł z lampkami na przeciwmgielne przód i tył to kiedyś pewnie u ciebie w aucie były halogeny tylko ktoś je wyciągnął najlepiej by było jak by ktoś z twoich znajomych miał golfa lub vento z halogenami to byś sobie sprawdził czy i u ciebie działają
mówią że czerone są bardzo szybkie powodzenia w modach
Panowie mam maluci problemik, otóz zima zbliża się wielkimi krokami, a moja kobieta powiedziała że jak nie kupie opon zimowych do ventusia to nie odzywa się do mniem a więc trzeba jakiś zimowe buciki kupić. Felgi mam '14 stalóweczki które o dziwo mi sie podobają Letnie oponki co są na nich to Kleber Dynaxer HP2 185/65/r14, zimówki chciałbym bieżnikowane i na oku mam coś takiego http://www.moto.allegro.p...ema_nokian.html Co powiecie na takie buciki dla ventusia ?
Firma 'Profil' poddaje obróbce regeneracyjnej przede wszystkim opony do samochodów osobowych, dostawczych i terenowych, typowych rozmiarów takich jak 14, 15, 16, 17 cali na które występuje największy popyt na rynku.
No i teraz waham się między Barumami a Daytonami, jedno już wiem, że napewno na jeden raz nie kupie kompletu bo nie mam takiej gotówki, więc najpierw dwie, potem dwie, a nie chce pieniędzy trzymać bo pewnie bym na co innego wydał
nie ma znaczenie. To są takie same opony, Daytony wydaje mi się, że może są bardziej miękkie... czyli niby lepsze na zimę.
Zakręciłeś akcje z oponami w swoim temacie, że może sam sobie kupię... ale letnie, bo zimówki mam cały czas.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-10-05, 22:56
No ja niestety nie mam porównania z innymi zimówkami ale na te Dayton nie mogę narzekać. Jeździłem tak jak napisałem, 2 pełne lata, i mimo tego że były jeżdżone tez latem to i tak zimą zachowywały się dobrze
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2009-10-14, 18:12
a ja ani pokrowców nie mam ani stojaczka i też jest git każde kołow worek foliwy i stawiam jedno na drugie
no ale wszystko jest dla ludzi więć najlepiej z tych dwóch rzeczy to podchodzi mi stojak
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-10-14, 22:23
Co do opon to bardzo dobry wybór. Wiem bo mam
Stojak to ja sobie w zeszłym tygodniu taki kupiłem (screen):
Tylko że w Biedronce za 39 złociszy. Fajna sprawa, koła leżakują przez sezon w odpowiedniej pozycji i położeniu A pokrowce Jakbyś kupił stojak to lepiej kupić jeden duży pokrowiec co całość zakryje. O coś w ten deseń: http://www.allegro.pl/ite..._pokrowiec.html
Opony zamówione, już się ślą do mnie
Jak dojdą opony to czas na wymiane tarcz i klocków, będą Brembo & Ferodo. Jednocześnie ventuś dostanie nowy olej silnikowy, no i skrzynia też dostanie nowy olej
A tu dwa zdjęcia z dzisiaj jak mi sie nudziło
Ventylek z irokezem
Mam jedno pytanie, czy tak wyglądają wtyczki od halogenów ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum