Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-12-12, 12:25
Cisza tutaj oj oj....
no to pisze dzisiaj miałem wolną sobotke i tak troche zabrałem sie za ventylka przymierzałem sie juz do tego długo ale jakoś nigdy nie było czsu a tu pare zdjeć z tego co robiłem
warsztat :
tuż przed finishem:
no i efetk końcowy
no niestety dzisiaj nie udało mi sie wszystkiego zrobić z braku czasu i napotkałem pewne trudnosci przy probie zdjecia lamp na klapie ale zabiore sie do tego jak bede miał jeszcze jakas chwile wolnego
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-12-12, 14:24
Respect napisał/a:
dobra robota, jutro się obada czy nie spartoliłeś
troszke spartoliłem ale jak na folie to nie jest zle z daleka nie widać ale jak sie przyjzy z bliska to da sie poznac ze nie oryginał he
Vento-Łukasz napisał/a:
co sie tam stało
a no nie sadziłem ze trzeba odkrecać rejestracjie zeby wyjąc lampy i zwątpiłem odpuściłem sobie dzisiaj to bo nie bardzo sie dało
Vento-Łukasz napisał/a:
kiedy koncówaka zawita na aucie
cały czas w bagażniku sie wozi i jak juz wcześniej napisałem nie mam czasu ale bedzie napewno do nowego roku jeszcze ten tydzien w pracy a potem troche wolnego przybajmniej do nowego roku to powinienem zrobić to i owo przy ventylku
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Brave opisz czym robiłeś te lampki , z tego co tu wyczytałem to folia ,tak ? Taka jak do szyb ? czy coś specjalnego ? Ile czasu Ci to zajęło ? Też chce sie za to zabrać właśnie....
Wysłany: 2009-12-14, 20:36
dzieki chłopaki za uznanie mojej pracy
BenyVw napisał/a:
Brave opisz czym robiłeś te lampki , z tego co tu wyczytałem to folia ,tak ? Taka jak do szyb ? czy coś specjalnego ? Ile czasu Ci to zajęło ?
ja to kolego kupiłem na allegro folie do lamp 25cmx100cm i płyn którym troche ułatwia prace
z tego co sie orientuje to to nie jest taka sama folia jak do szyb
ile mi to zajeło z 3 niedziele he he no w sumie to tak tylko ja przyciemniałem wszystko co sie da tzn kierunki i blendy w zderzakach kierunki w nadkolach no i tylne lampki z którymi było najwiecej pracy pozatym nie bardzo miałem czas zeby sie do tego zabrać i to zrobic na raz a bez problemu dało by sie to w kilka godzin oblecieć jak nie bedzie problemu z wymontowaniem lamp (ja wszystkie wyciagałem i wszystko robiłem w domu)
Wysłany: 2009-12-14, 20:49
no własnie napisałem ze twojego ventyla widziałem a obok jakieś inne ventko na parczewie widziałem a to ty teraz koło pks u pracujesz to jutro jak wcześniej wyrwe sie z roboty to wpadne pogadać i przy okazjei tobie w pracy poprzeszkadzać he he (może czegoś sie nauczę )
Wysłany: 2010-01-26, 17:03
mała aktualizacjia 224 tyś nabiło na budzik i wymiana oleju na lotos GAS 15w40 API: SL mineralny (zaraz bedą krzyki ze mineralny) a ja tam wole cześciej wymienić mineralny niz jeżdzic długo na syntetyku, o a poza tym ventyl to juz nie jest furka która ma 3 latka on juz swoje przeszedł staruszek.
a dzisiaj dostałem wreszcie mechanizm do tylnej szyby i już sie otwiera elektrycznie kosztował mnie to 57 zł wiec tragedii nie było myslałem ze bedzie to droższe... oczywiście przed montażem sam to jeszcze rozkreciłem na czynniki perwsze i porzednie przesmarowałem bo smaru to prawie nie było wcale... a fotek nie robiłem bo cholernie zimno na dworze
Ostatnio zmieniony przez brave 2010-01-26, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-01-26, 17:18
Lwomati napisał/a:
przecież to półsyntetyk a nie minerał....
yyy chyba nie... tzn nie wiem ale z tego co pamietam to na opakowaniu pisało mineralny ale zaraz pójde jeszcze raz zobaczyć moze coś nie tak z moimi oczami...
faktycznie troche namieszałem juz poprawione 15w40 ale napewno mineralny
Ostatnio zmieniony przez brave 2010-01-26, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-04-12, 19:45
pare cześci co musiałaem juz kupić bo hamulcownia mi sie skonczyła
sobota 3 godzinki pracy i wymienione jeden cylinderek mi został bo był dobry i nie było sensu go wymieniać klocki nie są najlepsze ale nie miałem wyjścia kupić trzeba było a innych w sklepie nie było a już poźno jak kupowałem
no i wymiana płynu przy okazji bo nie wiadomo ile tan stary już jeżdził
no i zdjecie ventylka z Casem
starcie gigantów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum