Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2009-12-19, 21:45 jak wejsc do ventylka przez bagaznik ??
ogólnie długa historia jak to sie stało że mam tylko bagażnik otwarty, ale jestem w kropce jak dostać sie do środka?? mam centralny zamek tyle ze aku wyciagniety z samochodu a maska z przodu zamknieta i nie podłacze zasilania i został mi tylko dostep od bagażnika :/ jak dostać sie do środka?? da sie jakos wyciagnac półke z tyłu żeby dopasc uchwyt od składania oparcia fotela i by było miodzio
Ostatnio zmieniony przez aro1120 2009-12-19, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Koledzy nie wypowiadajcie się tutaj tylko jak ktoś zna odpowiedz niech wyśle aro1120 na PW. Pamiętajcie że potencjalny złodziej może zobaczyć jak to się wchodzi i nieszczęście gotowe. Dlatego radze na PW wysłać odpowiedz koledze
jak pociągniesz za klamke to odsłoni Ci się częściowo otworek do środka zamka napsikaj tam odmrażacza, poczekaj chwile i pokręć kluczykiem - mi to pomogło - po chwili załapał a tak to klamka się zachowywała jakby zamek się nie otwierał mimo podniesionych (jak to się nazywa) bolcy widocznych w środku - ale u mnie sie to stało tylko z jednymi drzwiami - wszystkie inne otwierały się normalnie...
Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-10-15, 19:21 jak wejsc do ventylka przez bagaznik ??
Panowie, jak w temacie, prośba o pomoc i informację na pw jak wejść do venciola przez bagażnik. Jestem świeżym posiadaczem Ventki z 93 roku (1.8 75 km) i chyba padł akumulator, elektryka w drzwiach nie działa (centralny), nie mam jak wejść do auta a właśnie chciałem jechać po zimowki do sklepu .
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-10-16, 00:07
chodzi o otwarcie klapy bagażnika czy masz otwartą? Jeśli jest otwarta to podaj napięcie z jakiegoś prostownika do ładowania aku na kable przy pompce centrala, masa na brązowy plus na czerwono czarny i masz zasilanie do centrala.
Nawet jeśli nie masz centralnego to zamek i tak się otworzy bo w drzwiach masz cięgięłka czy jak to się pisze i bez centralnego one i tak się przekręcają i działają.
Wysłany: 2010-10-16, 01:00
Wybaczcie potrójny taki sam wpis ale coś mi net kiepsko działał i widocznie kliknąłem parę razy "wyślij".
wracając do tematu, z kluczyka mogę otworzyć tylko klapę bagażnika (na szczęście chociaż to) i dlatego myślałem aby dostać się do niego przez kanapę, ale jak ją otworzyć bez rozwalania. Co do podciągnięcia prostownika to będzie kurcze problem, auto stoi na parkingu pod blokiem, dość daleko...
Wysłany: 2010-10-16, 14:24
ok, dzięki wszystki, dostałem się do samochodu przez bagażnik, prosta sprawa, wczoraj po ciemaku nie zauważyłem "jak to zrobić". Niestety padł mi całkiem akumulator.
Witam,
czy ktoś z Szanownych Kolegów mógłby podesłać na PW podpowiedź jak wejść przez bagażnik? Niestety mam ukręcone bębenki w zamkach (skutki mrozu i lenistwa żeby je wcześniej zabezpieczyć). Otworzyć mogę w tej chwili tylko bagażnik. Z góry dzięki.
W moim Venciaku jest central otwierany przez kluczyk ,odkąd go kupiłem zamek od kierowcy był zepsuty i otwierałem drzwi kluczykiem od strony pasażera... Dzisiaj mojemu tacie zepsuł się drugi zamek i nie wiem jak dostać się do auta ;/ Co robić? wyślijcie na PW
jakby ktoś mógł info wysłać w sprawie otwarcie kanapy tylnej bo ugrzęzłem :/ niby jest uchylona bo tak zostawiłem specjalnie ale nie mogę otworzyć dalej a tylko bagażnik otwarty reszta zamarzła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum