Witam jestem wojtek
Po kilku posiadania autek zaczynajac od opla :astry 1,7TD ... pozniej na volvo v40 TDI 90km mysle ze skocze na Ventylku co mnie skłoniło do ventylka po małym wypadku ktore miałem volvo v40 przyszło czas poszukac cos nowego ...
A w przypadku ze mnie ojciec zaraził dieslem ( sam majac diesle ) szukalem jakiego ładnego i tłustego autka po 2 miesiacach szukania auta napotkalem 2 piekne okazy
AUDI A6 2,5TDI w combi 140PS manual & Vento z silniczkiem BORY 1,9TDI 115PS <AJM> po zastanowieniu i ogladnieciach auta wybralem Vento ( gdyby nie mechanik ktory zajmował sie silnikami VW to bym na pewno nie wdzioł hehe dla ciekawych dodam ze od tego pana co kupiłem zrobił GOLFA II z silnikiem AUDI 3,2 V6 w bezynie )
HIstoria mojego ventylko ktorego jestem posiadaczem dopiero mozna powiedziec ze poznaje . Jest to vento prawdopodobnie kupione z policji
- ogolnie zecz biorac auto było bezynka 2,0 115km rok budy 93r
- lecz teraz jest 1,9TDI 115PS
- odnowiona podłowe
- sprzodu bodykits ztyłu gwint MTS
- aluski 16'
Wnetrze :
nic specjalnego
- 2 elektryczne szyby
- Radio DVD ktorego jak narazie niema
pogrzewane lusterka
witam witam opis ciekawy na fotkach widzę ze zaszło dużo zmian(lampki ,grill) ... dziwi mnie ta przekładka z 2.0i na 1.9 TDI bo mocy nie przybyło za wiele
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-12-29, 16:49, w całości zmieniany 1 raz
hehe plany jak narazie to tylko DUSZA silniczek albo wymiana silnika z 2007r 170km seryjnie lub polepszenie tego do 230km :
1 intercooler FMIC,
2 pompki AL,
3 turbo hybryda gt18/22 (do ok 210KM) lub turbo GT22 (ok 220KM i wiecej),
4 wydech min 2,5" no i Strojenie wszystkiego razem
ale to zobaczymy mysle ze za rok cos takiego stworze wiedomix najpierw trzeba kase uzbierac na czesci
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-12-29, 21:03
no furka fajna z fajnym silniczkiem a to vento przypadkiem nie było wystawione na allegro oj chyba tak co do zderzaka to nie rób tego oryginał jest najlepszy a nie jakiś wiejski tjunink takie moje zdanie
Jak narazie nie nazekam ... z planami zobaczymy jak to wyjdzie czy sie oplaci wsadzic inny silniczek czy zrobic tego tak zeby dwojka była sprzodu .. ale to juz pomysle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum