Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-12-22, 17:03
Moja rada to nalutować troch cyny na styk od 21W na żarówce, a ten przylutowany przewodzik zaizolować ja tak mam i bez problemu wszystko śmiga już półtora roku
Zagialem troche ten drucik ze zamiast plasko stykac sie z bolcem zarowki to styka sie pod katem 45-60 stopni. I ten przylutowany przewod jest zaizolowany. Wokol zarowki jest tasma izolacyjna, wiec zarowka siedzi w gniezdzie mocno i stabilnie.
Kupilem jakies zarowki z Oszoloma za 3,99zl i one maja moim zdaniem lepsze bolce, takie okragle a nie owalne. Lepiej sie do nich lutuje i sie nie urywaja jak ten z norauto
Przynajmniej gdyby cos bylo nie tak to mam wskaznik, wystarczy nacisnac hamulec bez swiatel. Jak sie kontrolka zapali to jest nie halo. Ale raczej juz wszystko bedzie dobrze
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
a dla mnie to jest wielka lipa zrobilem to dzisiaj czyli 4xpostoj i 4xstop i mi sie wcale nie podoba niech ktos pomysli jak zrobic zeby caly pasek czerwony swiecil razem z tym zagieciem ba blotnik
aaaaa tam usa POLAK POTRAFI trzeba jakos rokleic klosze i zobaczyc co da rade z tym zrobic moze ktos ma peknieta lampe to zobaczy czy nie da rady tam czegos podskrobac tak zeby swiatlo tam docieralo
ja probowalem podciac niby odchodzila ale nie za bardzo moze jakby ja wygotowac tak jak przednie to by puscilo szkoda mi troche lampy bo i tak mi rog odprysnal jak probowalem ale jak ktos ma stara nie potrzebna to moze sprobowac
zlotykamil, zrob zdjecie od tylnej strony. Bo ja mialem koncepcje taka ze tam gdzie jest otwor na zarowke w lampie (tej klapowej) trzeba wyrznac caly ten plastik i za nim powinien byc jeszcze jeden ktory ogranicza pole swiecenia do kwadracika zamiast pelnego prostokata.
nie rozklejałem lampy - bo tak jest pobita ze raczej wszystko widac - ale z tego co zobaczyłem to raczej niec sie nie wykonbinuje
bradley napisał/a:
za nim powinien byc jeszcze jeden ktory ogranicza pole swiecenia do kwadracika zamiast pelnego prostokata.
zgadza sie tylko ze do tego momentu jak jak jest jeszcze plaski kawalek to jest przeźroczyste szklo a dalej na zaokrągleniu jest tylko nieprzeźroczysty odblask - pozatym te oba kawałki sa oddzielone od wewnatrz i wyjecie tego nic nie da
zgadza sie tylko ze do tego momentu jak jak jest jeszcze plaski kawalek to jest przeźroczyste szklo a dalej na zaokrągleniu jest tylko nieprzeźroczysty odblask - pozatym te oba kawałki sa oddzielone od wewnatrz i wyjecie tego nic nie da
http://img9.imageshack.us/i/c103496913.jpg/ Nie widze roznicy pomiedzy European oprocz blendy na rejestracje.
Na alledrogo znalazlem jakies zdjecie z tylu lampy klapowej i bedzie podobnie jak z tymi bocznymi. Jak jeszcze swiatlo cofania jest w miare na calej dlugosci to przeciwmgielne jest juz bardziej okrojone i zaslepione plastikiem nieprzezroczystym. Ale jakby ktos mial automat do spawania plastiku to daloby sie wyrzezbic oprawke na zarowke ktora swiecilaby na calosc swiatla klapowego.
Ostatnio zmieniony przez bradley 2010-01-03, 13:18, w całości zmieniany 2 razy
a ja tak zrobiłem według tego poradnika i zauważyłem takie coś że jak włączam przeciwmgielne to włącza mi się cały stop tzn. lampy mi wszystkie świecą + lotka. Co to może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum