6.2.6.2.2. Dozwolone są jednak korektory ręczne regulowane w sposób ciągły lub nieciągły (...)
i to jest dobry pretekst by się wybronić ;D
czyli zakładamy soczewkę, szlifujemy szkło, zakładamy spryski i latamy będzie gorzej jak jakiś służbista się przyczepi, że nie ma homologacji ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
i tu się mylisz...przy zwykłej, dobrej żarówce H4 da sie uzykać dobre świecenie, nawet z niebieską poświatą...był ten temat niedawno poruszany...jakoś nie mogę go odszukać...ktoś w pierwszym poście wklejał foty Leśnego i Tomka...jeśli ktoś to pamięta to proszę o link.
to był chyba nawet mój temat o żarówkach, no ale niestety były to tylko pozycje ... a nie drogowe/mijania
Paweł J. napisał/a:
Musisz mieć wybitą homologację na lampie, soczewka tez muszą być chodź są wyjątki, musisz mieć spryskiwacze ciśnieniowe, samopoziomowanie, oraz gładkie szkło w miejsce soczewki....wszystko da się zrobić chodź z wybiciem homologacji najciężej.
Oczywiście możesz wrzucić sam ksenon...ale możliwe że będziesz ludzi oślepiał...no i kontrola policji oraz przegląd mogą się skończyć zonkiem.
czyli trzeba sobie dać spokój, albo wrzucić prawdziwy ksenon za xxxx zł
Koledzy moze odbiegne troche od tematu ale tez miałem xenony na ori lampach i po kilku kontrolach pieski mnie z nich wyleczyły,ale potrzeba matką wynalazku.
Podstawowym problemem swiateł w naszych ventkach sa straty napięcia. Po 1 przełącznik swiateł mijania a po drugie przełącznik drogowe/mijania. Najprostszym wyjsciem jest montaz przekażnika + najzwyklejsze zarowki H4. Wg mnie poprawa jasnosci co najmniej o 20% a to duzo.Zeby nie robic ot jakby ktos chciał sie dowiedziec cos wiecej to PW. Wszystko robimy pod maską i zajmuje srednio 0,5 h.
korzystają z utworzonego już tematu chciałem się zapytać czy możliwe aby ten ventyljke na aukcji miał xenony w normalnych lampach nie soczewkowych ? http://allegro.pl/item874205177_vento_1_9gtd.html
korzystają z utworzonego już tematu chciałem się zapytać czy możliwe aby ten ventyljke na aukcji miał xenony w normalnych lampach nie soczewkowych ? http://allegro.pl/item874205177_vento_1_9gtd.html
wydaje mi się że właśnie ma zamontowane HIDy.
Tylko współczuje jadącym z naprzeciwka, bo razi to pewnie nie miłosiernie.
jeżeli dobrze ustawi to razić nie będzie. EDI_DTR ma tak samo zrobione i nic nie razi tylko z tego co pamiętam to ma on ustawienia światła elektryczne i ma maksymalnie opuszczone na dól.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-09, 20:55
Już na tych foto wali po oczach
Ja tam nie wiem kto jak ma ustawione...czy dobrze czy źle...jak dobrze to chwała temu komuś za to...a jak źle to lipa i szkoda ludzi z którymi się mija....wiem jak te autka widać i wiem jak świecą....w tedy od razu daję na długie-takie życie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum