Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-02-08, 18:52
Hologramów ani znaczków nie mają te tablice jedyne co to numer i nalepka z flaga uni i napisem Pl ogólnie mnie jak złapali to za to chcieli mi dać 350 zł i dowód ale obeszło się bez bo worze oryginał w bagażniku...
Ja latam na takiej tablicy od sierpnia i jak do tej pory policja się nie czepiała. Co do hologramu, to nie jest taka łatwa sprawa. Znajomy z wydziału komunikacji twierdzi że nowy hologram można dostać tylko jak się przyjdzie z tablicą, wtedy naklejają go sami. No chyba że ktoś ma znajomości u ludzi którzy obsługują klientów, mi się niestety nie udało załatwić
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-02-09, 10:03
Bartek napisał/a:
nowy hologram można dostać tylko jak się przyjdzie z tablicą
u mnie kuzyn ostatnio kupił samochód z tej samej miejscowosci i przy rejestracji zostały te same tablice tylko dostał nowe hologramy i sam je naklejał
FWD350 napisał/a:
w wydziele komunikacji hyba mozna sobie taka zamówic tam gdzie wydaja tablice
nie ,mozesz sobie zamówic tablice dwurzedowa lub jednorzedowa ale one maja ustalone wymiary
Nawet jak robia tablice np. "nowożeńcy" itp. to nie można wg przepisów robić identycznych wymiarów jak oryginalne blachy
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
nie ,mozesz sobie zamówic tablice dwurzedowa lub jednorzedowa ale one maja ustalone wymiary
Nawet jak robia tablice np. "nowożeńcy" itp. to nie można wg przepisów robić identycznych wymiarów jak oryginalne blachy
nic dodac nic ująć. biegałem za tym tematem. jest jeszcze trzeci wzór tablicy - taki jak do motocykli. no ale nie dosc,ze takiej do auta nie wydadzą to i smiesznie by wyglądała. no chyba ze by do vento dopasowac blende od rometa
z tym naklejaniem hologramu to tez bym nie był taki pewny. upierdliwy kundel mógłby wymyslec cos a'la fałszerstwo. pytałem znajomego z drogówki.
ja tez woze ze sobą orginalną table. i w razie niemca zastanawiam sie nad zakupem 2rzędówki dedykowanej do stara 28
no i stało sie. wczoraj w godzinach wieczornych prysła moja radosc z posiadania tablicy a`la US. patrol drogówki gonił mnie jakies 7 km. dróga sprawa,ze od sierpnia mam gróbo zadarte z okoliczną psiarnią. po strzałach ostrzegawczych zjechałem na pobocze. jeden z kundli podbił pod okno "na bajere" a drógi zaczął namietnie obmacywac zadek ventylka po czym zawył w ekstazie "nawet zelazna jest". zestrofowałem go,ze to aluminium. o dziwo nie tyle mieli SI do rozmiarów tabli co do braku hologramu na niej. jednak po czasie doszli do wniosku,ze to nielegal,mimo iz swietnie wykonany. ba,nawet mi wmawiali,ze to wydział komunikacji mi taką zrobił. dziwili sie tez blendzie. rozwodziłem im,ze to wersja zza oceanu,nawet ma licznik w milach. zajzeli do wnetrza,po czym jeden potwierdził do drógiego '' nie kłamie,bo to automat'' I ku mojemu zdziwieniu poleciał ogladac przednie lampy. wtedy zdałem sobie sprawe,ze jest kumaty i mogą mnie powiezc do wyjasnienia,ze czemu niby zekoma JETTA3 ma w papierach VENTO. jednak nie było takiego tematu. zostałem pouczony i z procą przy skroni wymuszono na mnie zmiane tablicy na polską dwurzedówke. z zalem w sercu zaras jade ją zamawiac
historia ta swiadomie jest napisana z nutką fantazji
reszcie posiadaczy zycze szczesliwego bujania sie na tablicy US
pozdrawiam
wiesz,w stanach pewnie 80% aut to automaty to i tym sie pewnie kierował. a za lampy by mi dowodu nie skroił bo mam euro. jak zresztą całe auto. i nawet nie zauwazył,ze sa przyciemnione. jako,ze trafiłem na wyjątkowego wsiarza to wychodzi iz własoreczne przyciemnianie nie jest "szkodliwe". tak jak i kierunki,które tez obmacywał ale nie pisnął słowka. a zrobione są na smołe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum