Wysłany: 2010-02-10, 20:36 na benzynie nie chodzi rowno a na gazie tak
mianowicie jak rano zapalam jest zimny silnik to na benzynie nie chodzą wszystkie tłoki a jak przełączę na gaz to wszystko jest ok co to może być kable , świece? palec i kopułka wygląda ok wyczyściłem styki i dalej to samo a świece mam 4 elektrodowe, proszę o porady
odłacz jeszcze sonde. może byc czujnik temperatury wody. Albo zobacz jeszcze uszczelke pod całym wtryskiem taka czarna gumowa gruba. Z kolega mielismy podobne objawy w mk3
odłacz jeszcze sonde. może byc czujnik temperatury wody. Albo zobacz jeszcze uszczelke pod całym wtryskiem taka czarna gumowa gruba.
po pierwsze zlokalizuj na którym garze niechodzi Ci z rana, następnie zamień świece z innego garu i sprawć czy będzie niechodził na tym drugim
ja stawiam na świece
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2010-02-11, 00:24
też bym szukał raczej w węźle kable-świece zapłonowe... sprawdzał świece kolega i twierdzi że kolor mają ok...
sprawdź iskrę czy dają wszystkie świece, ja bym tak zrobił...
mam identyczne objawy z moim silnikiem 1.8 benzyna jak ksk27.. jak silnik jest zimny odpala na dotknięcie nawet przy -20 st. C ale po odpaleniu przez ok. 2 minuty szarpie i buja całym autem, po tym czasie to ustaje i silnik pracuje równo jakby nigdy nic.. 10 tys. km temu rozrząd zmieniony, kable nowe, świece też, palec, kopułka, pompa wody, filtry.. tak się dzieje tylko na zimnym silniku odpalanym za pierwszym razem po minimum 12h od poprzedniego zgaszenia, ciekawe o co chodzi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum