Wysłany: 2010-02-22, 13:37 Standardowe głośniki- drgania drzwi przy bass'ach
Dziś zauważyłem ,że przy Volume 20-25 już zaczynają mi drzwi zagłuszać muzykę. Szczególnie drzwi pasażera. Zaznaczam ,że są to standardowe głośniki w drzwiach kierowcy i pasażera.
Co zrobić?
Zmiana audio, czy może da się coś tam zmajstrować małym kosztem ?
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-02-22, 14:21
Maty bitumiczne Są juz od 4 zł za sztukę:) Masz do wyboru wiele rodzajów - miękkie, twarde,z filcem, materialem itp
Mnie czeka ten sam problem, będę wygłuszał miękkimi matami przednie i tylne drzwi
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-25, 21:30
Wtrące się ale muszę stwierdzić że też mam jeszcze fabryczne głośniki w drzwiach ale wszystkie dudnienia i charczenia zniknęły po zmianie radio fabrycznego na porządniejsze.
Wtrące się ale muszę stwierdzić że też mam jeszcze fabryczne głośniki w drzwiach ale wszystkie dudnienia i charczenia zniknęły po zmianie radio fabrycznego na porządniejsze.
Wymieniłem radio z kasetowego Pioneera (fabrycznego już od zakupu nie było) na raczej porządniejsze . Dźwięk idzie przyjemny, możliwość regulacji wszystkiego, co wpływa na dzwięk w głośnikach. Tylko jak włączę piosenkę gdzie są większe basy, podniosę basy na radiu to nie słyszę problemów z głośnikami a zwyczajnie drgania drzwi. Więc raczej dystanse i jakaś mata powinna wystarczyć.
Wklej mate w każde drzwi i po problemie. Co do dystansów to przy orginalnych głośnikach dystenase z tego co wiem są na stałe. Zainwestuj w dobre głośniki na przód np. Hertz. Wiele głosników tej firmy już zamontowałem i każdy zadowolony
Tak właśnie zastanawiałem się czy sama mata nie wystarczy. Zauważyłem tez drugą sprawę , a mianowicie:
Drzwi kierowcy :ustawiam odtwarzanie max.lewe to mi gra do 22-24 bez jakiegoś przeszkadzającego 'telepania drzwi'
Drzwi pasażera: no tutaj jak ustawie max prawe, to wystarczy 12-15 głośności i już są drgania. W dodatku mam wrażenie że się powiększyły od zakupu.. Ostatnio po omacku przyciskałem w paru miejscach tapicerkę. Miałem wrażenie że pomaga. Według was wysiada głośnik czy po prostu trzeba poprawić tapicerkę?
tylko ze oryginalny dystans jest w calosci ze schowkiem i spinki nie dochodza do konca drzwi i drza przy basiku wiec dystans only , a jak beda mocniejsze glosniki to jeszcze bardziej bedzie drgalo
Tak właśnie zastanawiałem się czy sama mata nie wystarczy. Zauważyłem tez drugą sprawę , a mianowicie:
Drzwi kierowcy :ustawiam odtwarzanie max.lewe to mi gra do 22-24 bez jakiegoś przeszkadzającego 'telepania drzwi'
Drzwi pasażera: no tutaj jak ustawie max prawe, to wystarczy 12-15 głośności i już są drgania. W dodatku mam wrażenie że się powiększyły od zakupu.. Ostatnio po omacku przyciskałem w paru miejscach tapicerkę. Miałem wrażenie że pomaga. Według was wysiada głośnik czy po prostu trzeba poprawić tapicerkę?
no jak glosniki graja taka sama moca i nie slychac pierdzenia itp. to sa dobre wyjmij je i w rekach posluchaj czy sa podjarane czy nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum