Vento zostało sprowadzone z Belgii dokładnie to już nawet roku nie pamiętam jeszcze ze mnie młodziak był bez prawka w komplecie właściciel dorzucił komplet książek od auta i do audio ale jak się pewnie każdy domyśla poczytać sobie nie można było...poza tym dostałem też pilot do alarmu niestety elektryk ze mnie żaden i leży gdzieś w szafie a alarm nadal nie uruchomiony daje o sobie czasem znać robiąc chaos w elektryce
początkowo miałem w planach jego przeróbkę ale że nie tylko ja z niego korzystam tak więc ograniczam się do doglądania tego samochodziku i pilnowania żeby nic mu się nie stało czekając cierpliwie i odkładając grosz do grosza na swoją własną furkę oczywiście też vento
no to parę faktów na na temat ventki
-Silnik 1.9 TD 75 KM
-przebieg już dosyć spory 297 2xx km ale autko się nadal dobrze spisuje
-kolor to oczywiście piękna zieleń
-wersja niestety goła ale to mi jakoś zbytnio nigdy nie przeszkadzało w bagażu jest oznaczenie CL
-autko od sprowadzenia stoi na 14 calowych nie brzydkich alufelgach
-na klapie spojler który także był na swoim miejscu w momencie zakupu
-stop x4 też nie wiem jak ale pogrzebałem rok temu i jakoś wyszło bez żadnych przewodów no i przeciwmgielne x2
-zrobione podświetlenie nawiewów na oczywiście zielono tylko ciężko pokazać to na zdjęciu najlepszy efekt wieczorem prawie jak indiglo
-wspomaganie
-centralny zamek
-elektryczny szyberdach
-hak
poza tym drobne car audio:
-jednostka sterująca JVC KS-xxxx(zbędne cyferki) 4x 40W + pilot
-w tylnej półce 2 głośniki trójdrożne każdy po 160W od JVC
-w drzwiach przednich głośniki panasonica przeznaczone pod samochody vw
-w bagażniku zmieniarka płyt CD JVC oraz wzmacniacz 300 watt też od JVC
ogólnie zestaw robi spore zmieszanie sprawiając że przy dobrym basie fotele zyskują funkcję masażu
poprzedni właściciel wstawił pod samochodem(z tyłu pod osłoną) megafon z przodu znajduje się mikrofon taki jak to w CB radiach ale można też ustawić tak żeby z megafonu leciała muzyczka ta sama co w furce
no i jeszcze jedna pozostałość po właścicielu byłym tzn zamontowany uchwyt pod nokie ładowarka samochodowa w dniu zakupu obłamana kleić nie chciałem bo takiego modelu pasującego jeszcze nie spotkałem a odkręcać też jakoś nie bardzo bo dziury zostaną niezbyt ładne ale coś się wymyśli i na to
w planach:
-zawieszenie gwintowane mts bo obecne trochę lipne i już w kiepskim stanie no że już nie wspomnę że vento trochę zbyt wysoko stoi więc odkłada się kasa na cały komplet
-zakup lampek tylnych i tu mam mały dylemat bo ciężko coś wybrać żeby się zgrało z kolorem nadwozia
-obszycie boczków siedzeń skóra bo oryginalna tapicerka w tych miejscach dziurawa tu też mam dylemat na kolorem
-naprawa centralnego...otwiera normalnie ale tylko od strony kierowcy
-założenie sterownika centralnego zamka
-renowacja lub zastąpienie oryginalnych zniszczonych znaczków vw nowymi
- zmiana grilla lub ratowanie starego(ta metalowa listwa ciągle rdzewieje i trochę z tym problem)
-blacharka do zrobienia klapa i przedni lewy błotnik
-jeśli kiedykolwiek nie będzie ważniejszych wydatków to i chętnie wstawiłbym nowe radyjko w miejsce starego kasetowego
-podświetlenie zegaró indiglo
Poszukuję:
-hokeja niskiego tzn coś takiego:
http://photos07.allegroim...31/94/928319420
-chlapaczy oryginałów miałem prawie cały komplet a po którejś zimie zostałem z jednym i teraz potrzebne mi 2 przednie i jeden tylny
jeśli ktoś ma chciałby się pozbyć którejś z tych rzeczy to będę zainteresowany oczywiście po rozsądnej cenie
dzięki chłopaki no żeby fundusz był nie ograniczony to by lista modów z pewnością była dłuższa ale póki co trzeba zacząć od podstaw za tydzień będę zmieniał kpl rozrząd pasek przy altku i standardowo olej nowy dostanie przy okazji się dowiem o koszta obszycia tych boczków skóra...starszy ma coś takiego w pasku i przyzwoicie wygląda
ładna seria na zewnątrz. Podobają mi się Twoje siedzenia. Wyrzuciłbym te wskaźniki koło lewarka biegów bo strasznie psuje wygląd, wrzuciłbym to w słupek. Moim zdaniem za dużo jest przełączników. Co do czego jest? Ogólnie trochę pracy i będzie malina
Arcaj, za dużo ale tylko o te dwa z prawej bo nie mam pojęcia od czego to może być a podłączone są...no i poza tym w przeciwieństwie do reszty po przełączeniu wracają do swojej pozycji
reszta to:
z lewej strony kierownicy jeden od halogenów przednich drugi od oświetlenia w kokpicie jak przeszkadza to kierowca może wyłączyć
z prawej strony kierownicy jeden jest od sygnału cofania drugi właśnie od megafonu że przełącza się muzykę z radia żeby grała na zewnątrz
co do zegarów to chyba bardziej wole je tam niż na słupku ale pomyślę nad tym
miki9a, jak po południu to byś trafił a do 16 stoi ale bardziej na obrzeżach po wml jeździ jeszcze jedna znajomego też zielona i słychać ją z daleka
ventylek86, o 4 wrzucę jak dotrę do oln
_________________ GRUPA MAZOWIECKA
Ostatnio zmieniony przez devill4 2010-03-21, 13:09, w całości zmieniany 1 raz
a w życiu nawet na siłę bym się nie zmieścił jakby tak blisko był przysunąłem fotel bo się trochę piasku pod nim znalazło a normalnie to daleko w tył odsuwam a i tak kolanem jestem przy popielniczce bo inaczej to nie wygodnie mi przez ten wzrost
ja tez mialem w golfie takie guziki i nablalem kumpla ze mam nitro ale byla polewa z niego bo nawed mine zrobil jak mu powiedzialem ze ma zapiac paci i dobrze usiasc w zicu
to nie doładowania:) mogę się mylić ale to raczej ciśnienie oleju bo wskazania dochodzą do ponad 4 barów przy 3 tys to by wyszło ze 400 kPa...TD musiałoby mieć ze 4 turbiny żeby to osiągnąć
dziś niestety trzeba było spędzić całe pół dnia w kanale gdyż ponieważ wymiany doczekał się rozrząd cały pasek od altka olej świeży i filtr przy okazji kwota wprost świetna wyszła ale najważniejsze że zmienione i można się w końcu zabrać za co innego
jutro zamawiam sterownik centralnego i zastanawiam się nad wyborem najlepszego i najprostszego w montażu co bym kolejnego pół dnia nie spędził nad tym
dorwałem też jeden chlapacz za free oryginał ale się okazało że ten sam co mam...różnią się tylko tym że mój jest z VOTEX'a a ten z VW oryginał tak czy inaczej jedne trzeba pchnąć będzie
a wkrótce mam nadzieję odebrać przesyłkę od vwkrzysio z hokejem
_________________ GRUPA MAZOWIECKA
Ostatnio zmieniony przez devill4 2010-03-27, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
no to sterownik centralnego mogę już z listy modów wykreślić
po wielu niespodziewanych trudnościach udało się to ustrojstwo podłączyć i powiem szczerze że to nie aż takie trudne...o ile ma się pod ręką opis co gdzie i jak oto mój nabytek na all:
sterownik...mały bardzo myślałem że to puszka wielka będzie
początki w kompletnym chaosie czasem sam się dziwie że mogę cokolwiek znaleźć przy takim bałaganie
przy okazji obejrzałem sobie centralkę od alarmu i prawdopodobnie ona też jest podłączona pod centralny bo ktoś już się wczepił w kable wychodzące z drzwi od centralnego i całe szczęście bo o ile przy opisie z forum tam nie widać prawie żądnych kabli to u mnie było tego pełno i wszystkie strasznie krótkie łącznie z tymi które musiałem lutować
teraz jeszcze tylko hokej założyć bo już leży sobie w garażu
a no się kombinuje kombinuje powoli tylko czasu brak i to najbardziej boli:(
od niedawna ventka skończyła 300 tyś niestety akurat jak mnie nie było przy niej..ehhh no ale fota jest dosyć śmiesznie to wygląda jak taki mały przebieg jest
teraz jakby ktoś się nie znał to można sprzedać...wersja kolekcjonerska z małym przebiegiem
jakby go postawił na fele oryginał to może ale to bym chyba się uśmiał sprzedając
może świeższe roczniki mają inaczej...a tak się zastanawiam ile by takie cofnięcie licznika kosztowało
btw dziś mi przepadły siedzenia z vw takie kubełki jakby co prawda golf 2 ale jakiś składak jak przyjechałem to już nic nie zostało a tanio było można je kupić
a mi właśnie potrzebny jest taki fotelik przynajmniej jeden a najlepiej przedni pasażera bo inaczej nie obszyje tych boczków u siebie więc jakby ktoś miał takie coś na opchnięcie to chętnie kupię wygląd mało ważny aby całe gąbki miał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum