Ja wczoraj zalałem Castrol Magnatec 5W40 na starym oleju przejechałem 14 tys i dolałem może 100 ml po zrobieniu 10 tys. więc tyle co nic i nie zmieniłem na inny a w przyszłości też bede lał Magnateca. Silnik ma najechane 220 tys niby przynajmniej tak na liczniku pisze A po wymianie tak jakby silnik ciszej zaczął chodzić...Teraz przyszła kolej na wspomaganie. Słyszałem że Boxol jest dobry. Leje ktoś z was taki olej do wspomagania??
poczytałem troche to co wszyscy pisza.. mowicie ze castrol dobry lepszy od lotosa a przeciez to wszystko jest lane w jednej fabryce i cos czyje ze to wszystko jest to samo ja lałem taki i taki olej i roznicy zadnej nie było.. orginalny casrtol jest lany po 5 l w bance tak samo jak orginalny lotos a te smieszne oleje z polski sa lane zawsze po 4 l
ja osobiscie polecam cos takiego
http://www.allegro.pl/ite...cja_gratis.html
a ja Wam Panowie powiem, że zalałem mineralnego LOTOSa i jest ok
silnik chodzi ciszej, tak jakby łagodniej, jak się przyspiesza ;( ogólnie nie jest zły
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2010-04-01, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie - czytałem na forum Passata (B4 to moje poprzednie auto) że Motul to najlepszy olej do silników VW a zwłaszcza TDI. Sądzę że warto w taki inwestować - w przeliczeniu na przejchane km to niewielka różnica w kosztach.
Ja po Magnatec 10w40 zalałem Magnatec 5w30. Nic się nie stało. Teraz kupiłem Edge 0w40 zaleję i sprawdzę co z tym rozszczelnieniem silnika jest. 0w30 spalił mi silnik 0,3l na 12tys.km.
No, jak powiedziałem tak zrobiłem. Po jeździe na półsyntetyku zalałem Castrol Edge 0w40, wymieniłem filtr (Hengst, czy jakoś tam), wymieniłem uszczelkę pod miską olejową (a raczej założyłem, bo starej nie było), teraz czekam na efekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum