odkręcasz plastiki co są w okolicach zegarów odkręcasz dwie śrubki po bokach licznika wypinasz przewód co idzie do licznika odpinasz z tyłu plastik taki jakby ochronny i masz żarówki co idą do licznika. Resztę dasz sobie radę to jest żarówka o symbolu R5 prosta sprawa tylko ja chyba tak mało łopatologicznie napisałem
no tak ale jak np bede chcial zmienic kolor zarowek co podswietlaja przbieg i zegar to jak zrobic bo dzisiaj sprawdzalem to one swieca na bialo wiec chyba tam jest cos podobnego jak w podswietleniuu licznika. a nie wiecie ile taka farba kosztuje do tych wskazowek i czy sie nic nie sknoci z magnesem jakims tam
no tak ale jak np bede chcial zmienic kolor zarowek co podswietlaja przbieg i zegar to jak zrobic bo dzisiaj sprawdzalem to one swieca na bialo wiec chyba tam jest cos podobnego jak w podswietleniuu licznika. a nie wiecie ile taka farba kosztuje do tych wskazowek i czy sie nic nie sknoci z magnesem jakims tam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-04-02, 17:36
Z tego co wiem to trzeba ściągać wskażówki i tarcze...ale peny nie jestem.
Kiedyś jak się bawiłem w różne kolory podświetlania licznika to nigdy nie ruszałem tych wyświetlaczy...i może dobrze...teraz powróciłem do seryjnej zieleni a i moze jakiś szkody przy okazji nie wyrządziłem zegarom
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-04-02, 17:37
ja mam zalozone czerwone diodowe żarowki i nic nie wyciagałem zobacz sobie u mnie w temacie ostatnio wrzuciłem fote ,wiec najpierw sprawdz jak bedzie świeci
bo nie trudno tam cos zepsuc
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
nie taka prosta bo są dwa rodzaje są mniejsze i wieksze ja leciałem wymieniac zarówki bo dostałem za duże lepiej wziąśc na wzór
r5 sa tylko jedne tylko ze vw wychodzily jeszcze w5 to sa te wieksze...
czarnysauber napisał/a:
ja mam zalozone czerwone diodowe żarowki i nic nie wyciagałem zobacz sobie u mnie w temacie ostatnio wrzuciłem fote ,wiec najpierw sprawdz jak bedzie świeci
bo nie trudno tam cos zepsuc
jak ma byc podswietlane na czerwono to w sumie nie trzeba ich wyciagac ale kazdy inny kolor beda farbowac i lipny kolor jest...... i nie strasz chlopaka bo tam jest naprawde ciezko cos zepsuc nawet ja tam nic nie popsulem :D:D
Ostatnio zmieniony przez piotrek/wawa 2010-04-02, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
jak sie wyswietlacze poprzekreca to bedzie swirowalo ale jak sie uwaza i patrzy jak co bylo i zlozy sie pozniej tak samo zlozy to nic niema prawa sie zepsuc.....
kikan82 napisał/a:
ja np bum chcial miec kolor niebieski
to musisz wyjac te folijki przyjedz to ci to za browara zrobie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum