Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasze hobby - oprócz Vento oczywiście...
Autor Wiadomość
Gunship 
Niedzielny kierowca
Vento 1.6 CL 1993

Silnik: ABU
Wysłany: 2006-05-24, 21:57   Wasze hobby - oprócz Vento oczywiście...

Tak skoro stanowimy jakąś społecznośc w naszym kraju więc może powiedzmy sobie jakie mamy zainteresowania poza naszymi samochodzikami.
Co do mnie to :)

- geografia i turystyka (zawód wyuczony -aczkolwiek nie do końca :P )
- militaria, broń i architektura obronna ( czasami mnie widać jak pomykam gdzieś po lasach z wykrywaczem :P )
- lotnictwo
- Półwysep Helski (trochę głupie ale to u geografów podobno norma)
- polityka itp.
- muzyka - biernie i czynnie - grywam tudzież na gitarze basowej
- kuchnia - tak tak - umiem pitrasić nawet całkiem dobrze, problem jest tylko jeden - stanowisko pracy, tudzież cała kuchnia wygląda jak miejsce kaźni albo śmietnik (tego jeszcze nie dopracowałem :P )
- i oczywiście komputery i całe bagno z tym związane
Więcej grzechów głównych nie pamiętam... jak coś mi się przypomni to wystawię.

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-05-24, 22:20   

Dobry pomysł, więc krótko o mnie

Skończyęm Gospodarkę Przestrzenną na Uniwersytecie Łódzkiem, kierunek bardzo ciekawy i pracochłonny, ale aktualnie zajmuje się czymś zupełnie innym.

Studiuje Grafikę komputerową, i to bardzo mnie wciąga. Ogólnie lubię bawić się w grafikę byle była komputerowa, z rysowaniem i malowaniem ręcznie jest u mnie kiepsko, także Photoshop to mój przyjaciel :-)

Oczywiście muszę wspomnieć o komputerach i wszystkim co jest z tym związane, bardzo lubię wszelkie nowinki techniczne z rynku kompów i elektroniki, co do kuchni też bardzo lubię pichcić (co niestety po mnie widać :-) ) i podobnie jak mój przedmówca mam problemy z bałaganem jaki po tym pichceniu zostaje :-)

Oczywiście polityka jest we mnie mocno zakorzeniona, bardzo mnie z jednej strony interesuje a z drugiej totalnie irytuje, szczególnie od jakiegoś czasu, nasz rząd to totalna porażka...

Podobnie jak Gunship uwielbiam płw. helski, który co roku staram się odwiedzać, szczególnie Jastarnię, któa nas co wakacje wita bezdeszczową pogodą...

No i motoryzacja w każdej postaci... Oczywiście najbardziej Ventomania a potem wszystko poza tym.

Narazie to by było na tyle, jak coś mi się jeszcze przypomnie nie omieszkam dopisać...

Zapomniałem dodać o moim największym hobby aktualnie - fotografia...
P.S.
Ale się wychwaliłem:-)

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-05-24, 22:48   

W takim razie troche o mnie :)

Na początek małe podobieństwa do przedmówców:

Pichcenie w domu nie za bardzo ale za to pod domem jak najbardziej. Jakoś się tak utarło że jak robimy ze znajomymi grilla to zawsze ja jestem kucharzem :)

Muzyka jak najbardziej - często słucham, sam sobie czasem podśpiewuje (np. przy goleniu :) ) ale z graniem to już jest gorzej - chyba że wliczamy granie ludziom na nerwach :D

Przy komputerach też lubie posiedzieć ale ostatnio mniej wchodze w sprzęt i oprogramowanie a więcej w przeszukiwanie zawartości sieci :)

Z Pólwyspu Helskiego to najbardziej lubie pływające statki które można sobie z niego pooglądać :D Kiedyś niespecjalnie mnie to kręciło ale studia (Polibuda, kierunek Oceanotechnika) troche mnie wciągnęły w temat.

Turystyka też u mnie wysoko stoi ale jako że morze mam na codzień to gustuje w górach - przez ostatnie kilka lat wręcz zakochałem się w Tatrach (piesze wycieczki).

No i nawiązując do gór musze wspomnieć praktycznie o wszelkim rodzaju sportu (i biernie i czynnie) - głównie piłka nożna, koszykówka, kolarstwo szosowe, pływanie i ..... szachy.

Bartek 
Pan i władca oktanów
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: M52B25
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-05-24, 23:11   

Ja mam troche odmienne hobby, otóż jakieś 1,5 roku bardzo wciągneła mnie siłownia, ćwicze 6 razy w tygodniu po jakieś 2,5 godziny dzinnie, do tego szkoła (technikum mechatroniczne, kierunek podobno przyszłościowy - niestety mam po 8 lekcji każdego dnia) i na inne rzeczy nie ma bardzo czasu. Lubie słuchac muzyki (zwłaszcza podczas ćwiczeń), od 6 lat jestem zafascynowany rapem, ale tylko tym z usa (najbardziej lata 88-98, potem robi się coraz gorzej). Motoryzacja też jest rzeczą którą lubie, oglądam sporo programów motoryzacyjnych (oczywiście tylko w weekendy), jestem fanem F1 :mrgreen: . Informatyka już mi odeszła, kiedyś przed kompem spędzałem każdą wolną chwilę jarając sie nowymi programami, sprzętem itp. Pomimo młodego wieku, gotować też lubie i chyba potrafie (mi smakuje to co gotuje :wink: ).

Stopa 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2006-05-25, 11:31   

Wedkarstwo- to moja największa miłość od 12 roku życia.
Sport w szerokim zakresie- mam za sobą wyczynowe uprawianie wioślarstwa, lekkiej atletyki i siatkówki, do dziś biegam prawie codziennie,z resztą troszkę gorzej - kręgosłup mi ostatnio wysiada :cry:
Naprawa pojazdów wszelkiej maści-uwielbiam to od lat, niestety teraz nie mam czasu- pracuję 8 godzin, czyli od 8.00 A.M.do 8.00 P.M. :lol: , ale kiedyś odbudowałem Jawę 350'1984 i Trabbiego 601'1972 (mój pierwszy 4-kołowiec, w 1994) ze stanu totalnej rozpierduchy.
Komputery i owszem, skończyłem podyplomową imformatykę w lutym, lubię obróbkę video i foto - jestem wielkim fanem GIMP-a.
Kocham też remonty-prace budowlane, co roku we wakacje regipsy, płytki, podłogi, kominki, instalacje wszelkiej maści.

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-05-25, 11:36   

no i coraz wiecej o sobie wiemy... Zapraszam innych do wpisywania sie.

BANDERAS_RR 
Pan i władca oktanów
BANDERAS_RR

Silnik: 1.8 90KM
Wysłany: 2006-05-25, 23:59   

moim glównym hobby są motocykle szczegolnie te szybkie uwielbiam krete dróżki i predkosci powyżej 200km/h magiczne 300km/h juz mialem okazje kilka krotnie przekroczyc ale to nie jest bajer tylko głupota najbardziej uwielbiam motocros i tu zaczyna sie przednia zabawa.pamietam jak pierwszy raz dopadlem fullcrosa huskwarne 620 i poszalalem 15 minut w lesie a pozniej przez dwa dni mialem zakwasy i czulem sie jak by mnie przejechal tranwaj a po za tym uliczne wyscigi w nocy w miescie i poza nim oraz wszystko co sie kryje pod nazwa freestyle dotyczy motocykli. lubie tez popitrasic ale to juz jak musze bawie sie mechanika i lubie dzika przyrode planuje jakis splyw kajakowy ale jeszcze nie mialem okazji spotkac sie z ludzmi bawiacymi sie w takie rzeczy a ostatnio moim hobby jest przewijanie synka na czas to tak do smiechu.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez BANDERAS_RR 2006-08-13, 17:57, w całości zmieniany 1 raz  

marmarmarek 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 ABS 66kW
Wysłany: 2006-05-31, 01:56   

no to teraz ja :) gotuje tylko kiedy jestem glodny i mamy nie ma w domu ;) a interesue sie glownie muzyka: gram, zarabiam w ten sposob, lubie sluchac :) pozatym motoryzacja z Ventem na czele ( a pozniej ciekawe wynalazki minionych wiekow jak wartburg, trabant ;) ) - z tym chcialbym zwiazac moja przyszlosc o ile dostane sie na politechnike, wydzial transport...( ale o tym dowiem sie w lipcu :) ) pozatym lubie wypady z przyjaciolmi, grile, ogniska, czasami lubie poplywac kajakiem-ale po jeziorze ;) sportu zadnego nie uprawiam... siedzac w internecie trawie dosc spora czesc mojego zycia :) a jak mi jest naprawde zle i zmeczony jestem nauka czy czyms, to najchetniej wsiadam w ciagnik i jade napole orac ziemie ;) (moi rodzice maja gospodarstwo) w wolnych chwilach obmyslamy z sasiadem nowy plan jakby tu zawladnac swiatem ;) hihi zapomnialbym-jesli chodzi o muzyke, to oczywiscie w parze za tym idzie sprzet(glownie sceniczny) nowinki, typu vokodery, wchodzace na rynek firmy(tanie i coraz czesciej solidne) rowniez lubie eksperymentowa z "wygladem" na scenie (wytwornice dymy, swiatla) a z tworzenia muzyki bardzo mnie pochlonal format midi (sam tworze utwory za pomoca sequencera i klawisza) jak mi sie cos przypomni, to dopisze :)

Szycha... 
Ventofan
VW VENTO 1,8CL 96r.

Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-04-03, 22:06   

Teraz ja się pochwale , jestem wielkim fanatykiem motocykli to jest coś co mnie kręci, uwielbiam motoryzację i dlatego prowadzę swój zakład usługowy .
A najważniejsze co zawsze mnie kręciło i kręci i czym się zajmuje to WOPR a aktualnie jestem ratownikiem medycznym . Oczywiście uwielbiam wolny czas spędzać z kochaną córeczką oraz żonką ;-)
to dziś na tyle :P

Arcaj 
Vento to ja!
Red Angel 90KM

Silnik: 1,9 TDI 1Z
Wysłany: 2010-04-03, 22:10   

Szycha..., ale odkopałeś stary temat ;)
moje hobby: grzebanie przy samochodach, mycie i polerowanie ich, straż pożarna, policja chyba każde służby mundurowe :) Rolnictwo, wędkarstwo, siatkówka, i wkurzanie siory :diabełek:

Mój VentoLot

Grupa Dolnośląska

Sprzedaje części do Vento

Szycha... 
Ventofan
VW VENTO 1,8CL 96r.

Wysłany: 2010-04-03, 22:24   

szukajka się przydała :P

Wąski 2 
Ventka to mój dom!

Silnik: 2.8 VR-6
Wysłany: 2010-04-03, 22:40   

a moje drugie nie stety też kosztowne hobby to modelarstwo ,tylko samochody ciężarowe w swoiej kolekcji mam już 21 ciągników europejskich i amerykańskich ,no i jeszcze ze 4 naczepy do tego :D

NOWE GG SŁAĆ NR BO SKASOWAŁA SIĘ LISTA

brave 
Zapalony Ventkarz
170 kucyków

Silnik: 2,5 V6 x25xe
Wysłany: 2010-04-04, 08:22   

moje wielkie hobby to motocykle uwielbiam jeżdzić i gdy tylko mam okazje to to robie, wedkarstwo... też potrafie wsiąknąć na cały dzien z wędką nad jakimś stawikiem, a co najważniejsze praca też jest w jakimś stopniu moim hobby bo lubie zajmować sie wszystkim co jest związane z motoryzacją. co do komputerow to juz mi troche przeszło i nie jestem na biarząco ale lubie postukać w klawiature. wolnymi chwilami lubie grać na PS2 z kumplami najlepiej w piłkę albo wyścigi :) a co do piłki to niestety kłopoty zdrowotne wylkuczyły mnie z gry w piłkę nożną :( Lubie też dobry film w kinie z gronem przyjeciół(ek) :) no i mam jeszcze talkie weekendowe hobby imprezowanie i browarek :P :diabeł: :diabeł:
Ostatnio zmieniony przez brave 2010-04-04, 08:24, w całości zmieniany 1 raz  

WAFEL 
Już prawie mieszkam w Ventce

Silnik: 1,6 TDi
Wysłany: 2010-04-04, 08:32   

moje najwieksze hobby laczy sie w duzym stopniu z ventka :D samochody :P ucze sie na technika mechanika i uwielbiam calymi dniami siedziec w garazu i grzebac rozbierac skladac itd :diabełek: robilem w budowlance i stwierdzilem ze mechanika to jest to co lubie robic :P

devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2010-04-04, 10:53   

WAFEL, trochę pozazdrościć przyszłej fuchy też bym chciał mechanika zrobić ale kiedyś tam gdzieś tam poszło się w inną stronę :)

a ja poza ventką w garażu mam jeszcze WSK 125 i to właśnie moje hobby :D :D zajefajny motorek pośmigać sobie można poszaleć wjedziesz tym prawie wszędzie...ostatnio ją trochę odmalowałem jeszcze tylko szlif trza zrobić cylindra i żyleta będzie ;) może to nie demon prędkości ale 2 dorosłe osoby spokojnie uciągnie mimo swojego wieku i faktu że przede mną nikt tego silnika zbytnio nie oszczędzał :) a jak coś się psuje to można się pobawić w rozbieranie bo silniczek prosty jak drut ;) :)

Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2010-04-04, 11:53   

A moje hobby to siłownia. W szkole średniej wciągnął mnie w to kumpel, chodziłem jakieś 3 lata później miałem chwile przerwy bo dostałem zapalenia mięśnia pod barkowego. Teraz tez mam chwile przerwy ale pomału składam swoją siłownie w domu i wtedy w każdej wolnej chwili będę mógł bez przeszkód poćwiczyć.

A drugie może nie hobby ale zabrałem się za odnowę WSK125, motorek parę lat temu zakupiony od starszej osoby, później brat go katował po polnych drogach. A teraz trzeba ją przywrócić do życia :)

piechu43 
Ventka to mój dom!
([__]===vw===[__])

Wysłany: 2010-04-04, 12:04   

U mnie panowie jest dość specyficzne :) Przede wszystkim muzyka pod każdą postacią. Skończyłem Wydział Artystyczny i broniłem dyplom dyrygując Wielką Orkiestrą Symfoniczną :D Pedagogika i uczenie muzyki jest czymś co mnie spełnia.

Uwielbiam wszystkie czynności związane z techniką, po każdym względem, a przede wszystkim amatorska mechanika samochodowa. Motoryzacja jest moim wielkim hobby, wiele rzeczy naprawiłem w Ventylu sam, ale z pomocą kolegów z Forum za co jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczny :poklon:

vezet22 
Vento to ja!
projekt vento

Silnik: 2,0 GT
Wysłany: 2010-04-04, 12:31   

Moje hobby jest połączone z moją pracą ;) ostatnio jeszcze polubiłem nocne wypady ze znajomymi i poznawanie nowych koleżanek :D

piechu43 
Ventka to mój dom!
([__]===vw===[__])

Wysłany: 2010-04-04, 12:48   

vezet22 napisał/a:
nocne wypady ze znajomymi i poznawanie nowych koleżanek

Rafał to zabrzmiało jak byś był Policjantem w sekcji zwalczania prostytucji :P

Arcaj 
Vento to ja!
Red Angel 90KM

Silnik: 1,9 TDI 1Z
Wysłany: 2010-04-04, 12:56   

piechu43 coś wie na ten temat :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :wysmiewacz:

Mój VentoLot

Grupa Dolnośląska

Sprzedaje części do Vento

misiek 
Ventomaniak

Silnik: 1.8 ABS +LPG
Wysłany: 2010-04-04, 16:55   

A mój mały bzik to lotnictwo, trochę mnie to kręci, wtajemniczeni wiedzą dlaczego ;) ;) ;) ;) ;)

czarnysauber 
Vento to ja!

Wysłany: 2010-04-04, 17:05   

a moj to zbieranie filmow ,troche juz mam w swojej kolekcji ;) lubie rownierz grac w siatkowke i ...(prosze sie nie smiac) gotowanie :D

piotr nowok 
Vento to ja!
jetta III

Silnik: 1.8 gt
Wysłany: 2010-04-04, 20:01   

:D ciekawy temat ale chyba nie dla mnie bo moim hobby jest modzenie przy furce tym sie relaksuje

wczesniej bylo sztuki walki sam trenowalem karate ale brak czasu nie pozwala dalej trenowac :(

Karu6 
Ventofan
GTI Racing

Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-04-04, 20:42   

- Taniec Jumpstyle
- WRC :D
- skutery, jazda skuterem :P

GRZEGORZ K. 
Ventomaniak
Kulek mnie wołają

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2010-04-04, 20:53   

To i ja się pochwale,w sumie to nie ma czym ale jeden za wszystkich wszyscy za jednego...
Co prawda nie skończyłem szkoły mechanicznej ale zawód wyuczony to mechanik-blacharz
samochodowy i liznąłem trochę lakiernictwa.
Od X czasu pasją moją i zarazem hobby jest motoryzacja i modernizacja swoich wozideł.
Takie motto"inny niż seria
Prucz tego uwielbiam głośno słuchać muzyki:czarne rytmy,dance hall,techno,oraz radiowe hity.
Ze sportu i rekreacji to jazda na rowerze połączona ze zwiedzaniem,wyjazdy w dalekie
podróże VW,koszykówka,gra w piłkę nożną(nie bierny kibic) czasem jak są ważne mistrzostwa świata.
Od kuchni to zależy jak mi się chce to upichcę i zawsze wychodzi pyszne,wodze to po swojej żonie jak bierze dokładkę :D :D przy tym jestem czyściochem,nie nienawidzę syfu w kuchni jak ja żądze w niej.
Najbardziej lubię kucharzyć na świeżym powietrzu TZN grille przy dużej ilości :pijacy: :D .
Wolny czas poświęcam na grzebaniu przy VW i gry na PS(tylko wyścigi typu NFS GT z opcją kariery i tuningu,trochę walki boks i typu TEKEN) i jazda na Qadach...
Wykonywany zawód to nie mechanika tylko kierowca ciężarówki DMC 12 T(na razie)
W planach mam kat.E do C lub D...

Moje Wozidło

NASZA GRUPA GDŚ

Ostatnio zmieniony przez GRZEGORZ K. 2010-04-04, 20:54, w całości zmieniany 1 raz  

czarnysauber 
Vento to ja!

Wysłany: 2010-04-04, 21:04   

GRZEGORZ K. napisał/a:
Najbardziej lubię kucharzyć na świeżym powietrzu TZN grille przy dużej ilości

GRZEGORZ K., to opanujemy razem grill na zlocie :D

zeniTh 
Ventka to mój dom!

Silnik: 2.8 V6
Wysłany: 2010-04-04, 21:07   

Osobiście uczę się w zespole szkół elektronicznych na kierunku infarmatyk, grafik komputerowy, chociaż powiem Wam, że jakoś mnie nie ciągnie, żeby siedzieć po 10-12 godzin dziennie przed tworzeniem reklam w jakiejś agencji ...

moja pasja to fotografia (do tego właśnie przydaje mi się grafika i obsługa programów graficznych :) )

druga pasja to muzyka/dj.ka, ale trochę to dj'owanie zaniedbałem ...

a tak to cóż ... no trochę sie interesuje żużlem

a i lubie szybkie dziewczyny i piekne samochody xD

Rafik 
Vento to ja!

Silnik: 3.0 D 136KM
Wysłany: 2010-04-04, 21:26   

Ja z początku interesowałem sie bardziej elektroniką niż motoryzacją choc troszeczke pociągała mnie ta motoryzacja całą teraz jestem maniakiem i elektronika spadła na drugi plan choc dzieki tym zainteresowaniom wybrałem profil montera elektronika.

Ale do sprawy

-motoryzacja
-muzyka
-pociągają mnie ładne dziewczyny(to chyba normalka jak kazdego normalnego ;) )
-elektronika konkretnie lubie sobie podłubać troche z lutownicą tu i uwdzie czy to telewizor czy cokolwiek co jest w zasiegu moich możliwosci :D
-lubie troche dłubac w samochodach godziny spedzone w garazu to dla mnie pełna radosc poprostu to lubie ;)

chyba na tyle nie bede tutaj pisał eseji czy prac maturalnych :P PozdraVWiam :D

Arturek 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.9 TD (AAZ)
Wysłany: 2010-04-04, 21:39   

Ja interesuję się :

Militaria- zajmuję się rekonstrukcją jednostek jak i znajomością umundurowania, ekwipunku. Bardziej mi się podobają hamerykańskie, ale Polskie też jest okej. ;)

Motoryzacja- odkąd postanowiłem, że zarobie na auto tak też czytam sporo. Moją ulubioną rozrywką podczas spaceru chodnikiem jest obserwowanie aut na ulicy, zgadywanie "jaki to samochód" czy jest fajny czy nie, czy w nim siebie widzę czy nie.. itd. :P

Muzyka- preferuje rock, dźwięk gitary ożywia moją duszę :D chociaż jak usłyszę jakieś dobre drum'n'bass lub czyste electro (oldschool) to nie pogardzę :)

Tech-nowinki

Sport

Gaz
Lewy pas
i płynę :D

Karu6 
Ventofan
GTI Racing

Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-04-05, 08:39   

Arturek napisał/a:
Motoryzacja- odkąd postanowiłem, że zarobie na auto tak też czytam sporo. Moją ulubioną rozrywką podczas spaceru chodnikiem jest obserwowanie aut na ulicy, zgadywanie "jaki to samochód" czy jest fajny czy nie
Tez tak mam tylko, ze nie musze zgadywac bo znam sie dooobrze na samochodach :D Ale wczoraj widzialem starą taką fajną Skodę i nie wiedzialem, ze to Skoda :diabełek:

Odpowiedz do tematu