jeżeli masz śruby od stalówek to do alu ich nie założysz. Musisz kupić śruby takie żeby miały w główce stożek. Od stalówek mają płaską główkę i nie dojdą do piasty.
Odnośnie długości to się nie orientuję, ale chętnie posłucham znawców tematu, ponieważ potrzebuję kupić dłuższe śruby.
a jakiej długości śruby potrzebuję ? to już wiem, że stożkowe, ale jaki musi mieć długi gwint i jaki skok tego gwintu ? 1,5 czy 1,25 ? i jaka średnica śruby ? m12 ? czy m14 ?
sorki, że tyle pytam, ale prawdopodobnie kupię to na allegro i nie chce wysyłać tego, jak będzie coś nie tak ...
już Panowie z Golf.pl napisali, że ma być :
M12x1,5
tylko teraz długość ?
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2010-04-08, 14:53, w całości zmieniany 1 raz
Panowie z mojego doświadczenia to do alu są przypisane stożki a do stali kulkowe śruby.
chłopaki z golf.pl dobrze napisali,m12x1,5.mam do sprzedania jak by ktoś potrzebował m14x15 do felg 5x100 z vento gt.
ja też mam nowe śruby. Kupiłem specjalnie dłuższe żeby pasowały do dystansów. Są idealne i tanie 1 szt. kosztuje 2,90zł firma mieści się w Warszawie na ul. Jana Kazimierza 61, nazwy nie pamiętam . Telefon kontaktowy (22) 836 30 90. Polecam ich gorąco, ponieważ mają bardzo duży wybór i śruby praktycznie do wszystkich kół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum