witam serdecznie.... teraz taka mala pochwalka. zajechalem do sklepu i zakupilem Ventylkowi male co nie co. Srodki nie sa z niskiej cenki,wiec mysle ze satysfakcja bedzie gwarantowana:) Wikendzik sie zbliza, pogoda sie zapowiada ok wiec bedziemy dzialac:)
Otoz chcem dzis poruszyc temat przyciemnianych szybek. Naszlo mnie w piatek na sprawdzenie tematu skopcenia na zielono. Nigdzie na nie widzialem zielonego vento z zielonymi szybami. Pojezdzilem w piatek i dzis po roznych firmach zajmujacych sie tintowaniem:) wszystkie firmy oferowaly mi tylko odcien czerni. jedyna firme znalazlem ktora za takie oto zielonkawe zlecenie cenia sobie 200£. Niestety nadal nie jest to co szukam, zaoferowali mi najasniejsza 35%. Ja poszukuje 15-25%. Panowie macie moze foto z green vento+green szybki. posze przesylajcie
Wysłany: 2010-02-11, 21:09 jaki tlumik do vento 1.9 tdi
Witam serdecznie... czy ktos by mi pomogl jaki tlumik wsadzic do swojego disla... Mysle o tym by kupic od Tolledo... na allegro jest wiele sprzedajacych, ktorzy oferuja polski produkt.
czy on sie rozni od tego orginalnego VW? czy ma znaczenie w glosnosci jaki wydaje... poszukuje takiego tlumiczka ktory bedzie cichy
Czy wersja 90 rozni sie tlumikiem od 110
wpadlem na allegro i widze cos takiego... prosze o odpowiedzi znawcy tematow
zrobilem wrescie cos co mnie bardzo ucieszylo. taka mala sprawa a tak cieszy... zakupione alurameczki doszly, wiec zabralem sie do pracy... Dzieki pomocy Ventylek86 postaralem sie niczego nie zepsuc. Natrafilem na trudnosc z wyciagnieciem wlacznika swiatla hehe i od ciagniecia przestaly sie palic... poprawilem sie szybko i zakupilem ze zlomu wlacznik z regulacja swiatel+tylny i przedni przeciwmgielny od vr6... Serce mi sie kruszylo jak gostek wyciagal cala skore z 5 drzwiowego vr6 w kolorze berzowym... stalem i patrzylem jak to robil...
zdobylem rowniez reczny ori w kolorze jasnym z tylnym niskim tunelem... mysle czy to jakis rarytas czy nie...
oto kilka foteczek
a teraz foteczki ori recznego... co myslicie o wlozeniu go do mojego ventyla gdzie posiadam ori wysoki tunel...
no i git - brawo za zieleń ja bardzo lubie ori zieleń a wszyscy od niej uciekają a do tego alpinek ma bardzo podobny odcień i to wszystko + rameczki malina
tunel fany i wajcha bardzo fajnie obszyta tylko czy to bedzie pasowało do reszty... hmm - jak zobacze to ocenie
powiedz czy takie fanty jak włącznik sa tam drogie u ciebie ? bo i ja potrzebuje takiego włącznika bo swój też zmasakrowałem ostatnio a no i komplet takiej skórki - drogi jest?
dziekuje wszystkim co ten temacik sie spodoba Mysle o tym recznym zeby go wsadzic, ale czy jest sens zmieniac z wysokiego tunelu na niski ? myslalem o wstawieniu samego recznego ale nie stety napewno pozostanie szpara. a gdy zaloze niski to znow brak kolejnego schoweczka na gadzety . Naprawde niewiem co z tym fantem zrobic... Gdybym pojechal godz wczesniej zalapalbym sie na komplecik skory... trace prze takie rzeczy motywacje.
Mialem dolozyc foteczki z moich nowych tablic jakie sobie nabylem. Jeszcze tylko 5 tyg i zawitam w PL oj beda MODY beda
o oto foteczki specjalnie dla Zielonych Ventkowiczow Niech ludzie podziwiaja
sluchajcie,otoz wkrecilem koleszke w stare autka. zakupil sobie b4 avant 1.9tdi silnik 1z. mamy teraz pewien problem, samochod chodzi jak masakra, szarpie,nie pracuje rowno, gdy nie zlapie swoich obrotow szrpie nim ze masakra. dalismy do jednego pana majstra i drugiego i jeszcze trzeciego. Wszyscy gadali o pompie wtryskowej. Zakup ni byl najtanszy, wiec teraz chcielibysmy wlozyc ja sami. Powiedzcie czy jest to mozliwe, bez podpinania jakiegokolwiek komputera.pompa wtryskowa zostala zakupione do silnika 1z. 820zl plus przysylka. czy dokupic wtrysk sterujacy i reszte??? i czy jest to duzy problem zmienic ten temat. Prosze znawcow o POMOC.
siemka sory ze zasmiecam temat ale nie ida mi do Ciebie PW chodzi oto czy jedziesz moze jakos do Polski to bys mi tego wzmaka dostarczyl co kupilem lezy u mojego wujasa w londynie . dziex za odp.
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2010-03-30, 10:27
Powiem Ci tak, jak dla mnie to śmiga sie dobrze, strasznie twardo nie jest, ale nie mówie ze jest miękki To zależy kto jak to odbiera , mi sie podoba tak jak jest
I dzięki, a co do Twojej Ventki to niezła maszynka:)
Wtam serdecznie po tak dlugim czasie... ventka nadal cieszy jak cieszyla przy zakupie. Motorek lata ja latal:) w zwiazku z tym nie odchodza wszystkie plany ktore zaplanowalem. Odwiedzilem nasz piekny Polski kraj, no i przy okazji zrobilo sie prawie wszystko co chcialem...
Pierwszym planem bylo servis :
-wymiana oleju na Mobil 1 10w40
-wymiana filtra oleju,paliwa i filtra powietrza
-wymiana cylinderkow
-wymiana srodkowego tlumika
-ustawienie geometri (zbieznosci) bo stare scielo od srodka:)
drugim planem przyjemnosci
-wymiana tylnej blendy na US
-zalozenie swierzutenkich blach US
-ledowe oswietlenie rej
-zawieszenie gwintowane (sam tyl )
-nowe felunie 17" RH ZW1 4x100
-nowe oponki 205 na profilu 40
-bezbycie sie wychodzacego RUDEGO (malowanko)
Sesyjka nadejdzie po wekendzie po spolerowaniu lakieru bezbarnego,sczyszczeniu progow od splywajacej rdzy (G3 i jazda ),dolozenia dystansu na tyl oraz zglebowania dupci . Tymczasem male foteczki z miejsca prac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum