we srode biore sie za malowanie tylnej klapy,gdyz poprzedni własciciel "okrasił" ją spreyem. a i po zimie gdzie niegdzie "złotopolski" sie pojawił. i tak pomyslałem nad zaspawaniem tylnego znaczka VW oraz o niezakładaniu emblematu VENTO. co o tym myslicie? bedzie to jakos wyglądało? czy to juz old-wieś-tuning? czekam na opinie.
a moze ktos ma foto tak wygładzonej klapy? byłbym wdzieczny.
Jedyny znaczek jaki mam to TDI no i VW. Nie byloby w sumie az tak zle bo maska jest kanciata a jak wygladzisz brak znaczka VW to bedzie bardziej kanciaste
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
kółka wodna,ten srebrny ze znaczkiem w chromie tez ładny. a mój Ventyl jest akurat srebrny. hmm... i tu mi Arcaj, dałes do myslenia ...
mam jeszcze 48 godz wiec poczekam na opinie jeszcze innych osób.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-04-19, 16:52
Czytam temat Gładka Klapa Tył no to sobie myślę że chodzi o zaspawanie miejsca na rejestrację, ale miło się zaskoczyłem gdy doczytałem że chodzi o napis i znaczek. To już jest kwestia gustu co i jak i w jakim zestawie, ale uważam że to na bank nie będzie:
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-04-19, 17:04
Moim zdaniem bez napisu Vento, ale dobry chormowany znaczek VW bardzo ładnie wygląda. Sam tak mam, tylko poluje na chromowany znaczek bo mam plastikowy. I bardzo mi sie podoba, na żywo o wiele lepiej niz na zdjęciach. Piotr nowok tez tak ma, bardzo ładnie się prezentuje - on ma z chromowanym znaczkiem.
Wiele osób nie znających się na samochodach - patrzą na auto i pytają się - co to za VW bo nie znają takiego modelu
kurcze,coraz bardziej sie przekonuje do VW w chromie i brak znaczka Vento. mój jest srebrny wiec moze fajnie by sie to zlewało. tak jak widac na fotce odArcaj, na początku tematu
kurcze,coraz bardziej sie przekonuje do VW w chromie i brak znaczka Vento. mój jest srebrny wiec moze fajnie by sie to zlewało. tak jak widac na fotce odArcaj, na początku tematu
Rób tak jak Ci napisałem. Znaczek VW w chromie lub czarny mat i bez napisu vento...
Silnik: AEY Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 406 Skąd: WPU
Wysłany: 2010-04-20, 20:31
też myslałem o takim wygładzeniu klapy ale na biały lakier dam czarny mat i będzie fajnieKowal_80, dzięki za ten temat bo przy okazji bardzo mi pomogłeś
Znaczek to u siebie chetnie pomalowalbym na czarno. Szkoda, ze sreberko nie schodzi tak latwo jak z napisow na klapie i ze pod spodem nie ma czarnego.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
ja na chrom napsikałem w spraju czarny mat. Tylko najpierw odtłuściłem chrom a farba dobrze się trzyma. Jak mi się znudzi czarny kolor to rozpuszczalnik i przejadę do chromu
Ja też myślałem aby usunąć napis Vento i zaspawać VW ale jak tak czytam co piszecie to chyba najfajniej będzie usunąć napis i dać matowy znaczek VW nawet jeśli auto jest ciemne
Mam jeszcze takie nietypowe pytanie ;/
Jak jest umocowany napis Vento na tylnej klapie i znaczek VW ? są one przyklejone
Ale pod znaczkiem sa chyba dziury? Bo pod napisami na pewno nie ma bo sie go pozbylem. Tzn tylko (TD)I zostawilem. a z I zdrapalem srebrna farbke i jest czarna
Dziś usunąłem napis Vento z klapy, szczerze niczym nie podgrzewałem nie używałem żyłki, bo auto polowe dnia na słońcu wiec klapa zdrowo nagrzana
Ale po usunięciu resztek kleju i wyczyszczeniu tego miejsca gdzie był przyklejony znaczek zostały takie ciemne przebarwienia ;/ i nie chce to w żaden sposób zniknąć ;/
Mieliście podobny problem czy tylko u mnie
Nawet prze polerowałem pastą TEMPO lekko ścierną ale nadal są ;/
Proszę o jakieś podpowiedzi
10 serii pasta tempo i powtarzac co tydzien przez miesiac
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-08-05, 08:13
danieluss123 napisał/a:
Koledzy jeśli można to proszę o jakieś namiary na zakup takiego znaczka jak na zdjęciu
Jeśli chcesz chromowany to np tu:
http://allegro.pl/item113...mat_logo_1.html
A jeśli może być używany (czyt. z odrapanym chromem) to ja mam taki na zbyciu. Koszt znaczka na list
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum