Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-04-28, 16:14 Zegar i przebieg
Mam taki drobny problem - kiedyś po podładowaniu kumpla na kablach bo mu autko klękło - zresetował mi się zegar i przebieg tymczasowy (total został ) - nastawiłem zegar, przebieg tymczasowy nie wymagał zadnej roboty i wsio grało.
Ostatnim razem znowu podładowałem kumpla na kablach - znowu mi się zegar i przebieg tymczasowy zresetował. Nie przejmowałem się bo miałem już przecież ten problem. Tyle tylko że tym razem - ustawiam godzinę i wszystko ok. Ale jak zgasze silnik i znowu odpalam - za kazdym razem znowu się resetuje i zegar i tymczasowy przebieg.
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-04-28, 18:01
pawel66600 napisał/a:
A jak wyłaczysz zapłon to masz coś na wyświetlaczach?
a nie zwrocilem uwagi, sprawdze dzisiaj jeszcze i wyczyszcze klemy itp zobaczymy co wyjdzie z tego
a bezpieczniki...sprawdze na konczu bo dla mnie wątpliwe jest to aby bezpieczniki nawalily...jakby nawalily to wogole by nie dzialalo...a to dziala tylko sie resetuje..dziwne
Cały prąd idzie na rozrusznik... coś jest nie tak skoro zanika napięcie idące do zegara, w standardzie przy rozruchu odcinane jest podawanie napięcia na radio...
a jak krecisz rozrusznikiem to ladnie kreci czy tak jakby chcial a nie mogl???
moze jak podladowywales kolege to przy okazji rozladowales siebie podladuj troche aku sprawdz czy jest woda bo moze sie przez to nie ladowac przez alternator i jest slaby
Wysłany: 2010-04-29, 09:54
Nic z tych rzeczy - Ventka kręci dobrze, żyje i ma sie dobrze
Zegar po wyłączeniu auta wogole sie nie swieci, wszystkie kontrolki nie zyją. Zdaje sie ze wczesniej zegar normalnie chodzil przy wylączonym silniku - tak ? Wszystkim tak chodzi ?
nie ma oznaczenia to jest chyba 15A mi jak on się spalił to i zapalniczka nie działała. szukaj w skrzynce bezpieczników przepalonego. który to dokładnie to już nie pamiętam.
krzys9262 napisał/a:
Czy to prawda ze przebieg zeruje sie po 300000 tys km??
U mnie się bezpiecznik spalił to nie było w ogóle podświetlenia w kabinie i licznik po odpaleniu auto działał normalnie lecz po wyłączeniu cyferki na wyświetlaczach znikały. Trip się resetował i godzina .Więc ja obstawiam u ciebie bezpiecznik
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2010-04-30, 10:17
a jakie sa to bezpieczniki pod nazwa R1-R12?
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2010-05-01, 20:35
dziekuje!!! to szukalem !
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
mam problem podobnie jak u nawsa kasuje mi sie godzina i trip . tyle ze mi sie zrobiło to po tym jak w akumulatorze padła cela. zmieniłem aku i pojawił sie problem . jak włączam swiatła to kasuja sie kilometry i godzina. co moze byc przyczyna
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-01-21, 22:27
Brak stałego plusa na licznik lub nadal za słabe napięcie, najrzadziej uszkodzenie licznika lub tylko jego wtyczki czy kabli. Po pierwsze bezpiecznik 21 sprawdź, przedostatni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum