_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
I oczywiscie nowe podkladki miedziane pod wtryskiwacze. 4 sztuki kosztuja kolo 2,50zl wiec nie ma co oszczedzac.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
a jak bedziesz zakładał to kup specjalna paste i posmaruj wtryski bo ciezko wejda i w przyszłosci bedzie problem z wyjeciem
są na rynku takie pasty ceramiczne kture wytrzymują powyżej 1000 stopni, super sprawa takiej używam na warsztacie, niema pużniej żadnych problemów z demątarzem.
vezet22, dokładnie te taka mam tylko nie wim jak sie nazywa bo sie napisy starły od oleju.supersprawa to jest ja tez tym smaruje prowadnie na zaciskach hamulcowych
czarnysauber, do szkoły pod górke miałem i z pisownią jak widać FWD350, ta pasta ceramiczna nadaje się do wielu zastosowań np. jeszcze posmarować świece żarowe przed montażem
Wymien swiece w 2.0TD w Land Roverze freelander. Ta z prawej strony przy pompie wtryskowej. Zeby ja wymienic trzeba zdjac pompe wtryskowa
Witam! Moje Vento nadal pali 10l na 10km w miescie i wczoraj bylem na diagnostyce VAG. Mechanik powiedzial ze dawka paliwa jest za mala i zle ustawiony kąt wtrysku? Czy to moze byc przyczyną duzego spalania? Samochod nie kopci nie traci mocy wczystko jest z nim ok tylko to spalanie...
Jaka dawka jaki kat?
Trzeba bylo poprosic o printscreena
Oczywiscie moze byc to powodem zwiekszonego spalania ale 10l... popatrzylbym jeszcze na przewody przelewowe kolo wtryskiwaczy bo lubia pekac i popuszczac.
Wszystko suchutkie samochod chodzi jak ta lala a pali 10l w miescie na trasie około 6 na 100km. Nie pamietam tej dawki ale mechanik powiedzial ze jest tak mala ze nie wiadomo czy nie bedzie trzeba wyminic pompy (albo zregenerowac) Vento troche kopci ale bardzo delikatnie prawie nie wiadac... Mechanik powiedzial ze kwestia najprawdopodobniej lezy w ustawieniach rozrzadu.
Sprawdz w czasie jazdy. 3 bieg, 1500 obr i but w podloge.
Laptopika w rece, i zlogowac 4 grupe w czasie jazdy a nie postoju samochodu.
Sprawdz poza tym czy nie masz nigdzie babli powietrza w przewodach od filtra do pompy. I czy nie tankujesz jakiegos syfu na stacji. Kat wtrysku tez do sprawdzenia. Grupa 000, nastawy podstawowe, tdi timing.
Wczoraj odebralem samochod od mechanika, powiedzial ze turbina przeladowywala silnik i byl zle ustawiony kąt wtrysku i dlatego samochod tyle palil. Niestety okazalo sie Vento nadal pali 10l. Temat uzanaje za zamkniety bo tefgo samochodu poprostu nie da sie naprawić
szcz3p, to jak kat masz ustawiony to juz jest jakis poczatek.
Jaka dawka paliwa? Kanal 001
Zalatw sobie logi od kogos kto ma program vagcom a nie polski vag bo polski vag rysuje wykresiki, ktore zle sie odczytuje. Wartosci liczbowe sa lepsze.
I pytanie jak jezdzisz po miescie Chociaz i przypalowaniu nie potrafie przekroczyc 10
To jeszcze zalezy co to znaczy palowanie? Bo ja przy dynamicznej jeździe krece mojego do max 3tys obr.
Dodam też, że moj kolega we Fiescie mial podobny przypadek, 1.8D palil mu 10l i okazalo sie, że mial uszkodzony jakis czujnik temperatury i przez to byla wieksza dawka czy jakoś tak Nie znam sie na tym ale wydaje mi sie, że ma to jakiś sens. Czy u mnie tez jest taka możliwość?
przy kołach 14" 6J przy spokojnej jeździe 4,2-4,5L/100 km przy trochę oszczędnej i dynamicznej 5-5,5 L/100km przy bardzo dynamicznej jeździe 6 L/100 km
Przy kołach 15" 7J spokojna jazda 5 L/100 km przy trochę oszczędnej i dynamicznej jeździe 5,5-6 L/100km przy dynamicznej jeździe nie wiem nie stać mnie na taką jazdę i już tak nie szaleje ale sądzie że 6,5-7 L/100 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum