Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-06-21, 16:33 Gaśnie gdzy wiade w kałuże
Mam taki problem ze gdy wjade w kaluże prawa strona (od pasazera) to samochó gasnie lub obroty faluja miedzy 300-1500 niewiem co jest . jak zgasnie to musze póżniej długo krecic rozrusznikiem zeby odpalił jak odpali to na wolnych obotach chodzi normalnie ale jak dodam gazu to gasnie a jak nie zgasnie to bardzo alr to bardzo przerywa i szarpie:( i wcale nie musi byc to duża kałuża nieraz mała kałuza a on stoi
prosze o pomoc
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-06-21, 17:07
świece i przewody mam nowe ,a kopułka razem z palcem były czyszczone i pęnieć nie było widać
jak by któs znalazł jakis temat o tyakim problemie to mile widziany link
Silnik: 1.8 GL 75KM Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 19 Cze 2010 Posty: 32 Skąd: Kasina Wielka
Wysłany: 2010-06-21, 17:10
spróbuj trochę w hamski sposób
weź trochę wody nalej do jakiegoś spryskiwacza, uruchom engine i popsiukaj po kablach, przewodach, w poblizu cewki. jak zgaśnie to znaczy że tam masz defekt
może być jakieś przetarcie, dziurka.
EDIT:
właśnie to tu o tym czytałem.
mają identyczne rady
mi nie gasl ale obroty falowaly i wina byly kable przy alternatorze i przy pompie wtryskowej poprzecierane ze starosci rozrywaly sie jak dostawaly woda pod cisnienim
Wysłany: 2010-06-21, 18:08
przed chwila byłem kolo samochodu i zrobiłem próbe z sryskiwaczem takim jak jest do okien,popsiukałem po cewce i Ventyl zgasł tak jak dzieje sie to po wjechaniu w kałuże wiec problem chyba znaleziony jutro zamawaim cewke BERU za 190zł już sobie sprawdziłem( 284.86zł detal) i zobaczymy czy problem zniknie mam nadzieje ze tak dzieki za pomoc VWpiter6, lesny1982, plusy lecą na wasze konta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum