Na początku witam wszystkich,
na forum jestem zarejestrowany od roku ale dopiero zdecydowalem sie zaprezentowac swoje Vento.
A wiec tak - niunia, jak pieszczotliwie nazywa ją moja żona jest z roku 1992, 1.8 benz/gaz z automatyczna skrzynia biegow.Zostala zakupiona wlasnie ze wzgledu na to ze jest w automacie, gdyz w tym roczaju skrzyn jestem dozywotnio zakochany.
Wyposazenie posiada skromne tj.centralny zamek,elektryczne lusterka i thermotronic.Wiecej grzechow nie pamietam :-D
Niunia porusza sie na 15' aluminiowych felgach firmy Borbet.Opony przod 195/50, tyl 205/50. parapety wypolerowane własnorecznie.
po zakupie przeszło niewielkie modyfikacje.Delikatny soked lamp przednich,przyciemniane kierunki przód,srednia dokładka zderzaka,drewniana kierownica Volksfburg Edition.
Poczatkowo Niunia miala byc robiona na wersje US.Ale po zalozeniu takowej blendy i dedykowanej do niej tablicy rejestracyjnej pocieszylem sie tym jedynie 2tyg. miejscowa drogowka, z ktora prowadzilem mala wojne, szybko mnie z tego wyleczyla grozac zabraniem dowodu.Takze czar US szybko prysl i pozostal tylko licznik w milach ktory jezdzi w aucie do dzis.
Auto od poczatku bylo praktycznie bez zarzutow mechanicznych jak i blacharskich.Jako ze ojciec ma skromny warsztat samochodowy wiec wszystko jest robione na biezaco, a czasami nawet z gorka
Ponizej zamieszczam fotografie winowajcy tego calego zamieszania.
Swego czasu Niunia zostala postawiona na zawiasie M-Technix.Mialo byc ok. -40 mm a wyszlo ok. -60 mm.Jak na moje potrzeby oraz stan drog w Warm.- Maz. bylem zmuszony wrocic do serii.Oto fotki ku pamieci gleby
niestety to nie było -60, a -35 bp te springi vogtland to są -35, ja je sprzedałem i kupiłem -60, więc jak chcesz zobaczyć jak wygląda -60 to wbijaj do mnie do tematu
chociaż i tak niektórzy mi mówią, że ja mam -40 ...
btw. masz jeszcze może te blende US ? ;p
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2010-09-12, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
mozliwe,nie pamietam juz dokładnie. tak czy siak dlamnie było za nisko. 2 razy walnałem miska od skrzyni oraz opona przednia czasem tarła o nadkole. na dodanych przezemnie fotkach moje Vento stoi jak by miało zawias od zuka. ale to dlatego iz marny zemnie fotograf i auto stało bokiem na góreczce. jak kiedys sie podciagne w temacie to zrobie "lepsiejszą" sesje.
dziekuje za miłe komentarze. widze,ze nie mozna powiekszyc fotek. mam racje? powiem szczerze,ze nie ja je dodawałem wiec i tak wyszło. postaram sie nastepnym razem dac juz normalne.
pozdrawiam
aha,blenda juz dawno jezdzi u kogos z forum
Ostatnio zmieniony przez Kowal_80 2010-09-12, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-09-12, 23:47
witamy witamy
no furaczek elegancki i widać ze w dobtych rekach
jedyne co mi sie nie podoba to czarny gril troche psuje wygląd całego autka
powodzonka w modach i eksploatacji
z takim grilem kupiłem. i puki co został bo był zamiar "przyciemnienia" przodu auta. lampy przod maja delikatny smoked,choc zastanawiam sie nad całkowitym (tylko ciekawe czy teraz klej by puscił drogi raz),kierunki ciemne,gril i miała byc czarna bra. ale co chwile mam inne pomysły. było tez i tak,ze całe auto miało isc w czarny mat. ale zrobienie tego zajęło by "pare" dni. a ja potrzebuje auta na codzien.
Autko ładniutkie i zadbane szkoda że nie masz możliwości rzucić na glebę
tez bym wolał nizej. ale puki co nie moge. cały czas mi chodzi po głowie załozenie springów od GT. nie mam podgladu jak by to wyglądało przy feldze 15". czy da jakis efekt wizualny. jak ktorys z kolegow ma lub miał taki zestaw to moze mógłby mi zademonstrowac. bo nie mam mocy wertowac wszystkich tematów.
niestety lada dzien rozstaje sie z moją Niunią ;( ale pocieszajace jest to,ze idzie do bliskiego kolegi wiec nie bedzie miała zle,a i kontakt bedzie czesty.
do sprzedazy beda borbety które widac na fotkach oraz licznik us bo kolega chciał w kilometrach. jak porobie fotki to wrzuce do działu giełda. narazie pisze tu,tak dla orientacji. moze ktos bedzie miał jakas propozycje.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum