dzisiaj byłem u mechaniora stwierdził że to jednak skrzynia juz siada narazie bede jeżdził aż sie rozsypie a mam nadzieję że to szybko nie nastąpi Może ktoś sie wyupowiedzieć jak długo jeździł a może nadal jeżdzi z takim terkotaniem na wstecznym??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-13, 08:36
Ja to bym się rozglądał za tą skrzynią, która była ładowana do 1.8 55KW....z tego co widzę to co słabszych motorów szła skrzynia która jest o ok 10 km/h dłuższa-jak dla mnie fajne rozwiązanie na trasę.
witam. Ja natomiast mam taki problem ze skrzynia ze jak smamochod postoi np. przez noc lub pare godzin i gdy go odpale to nie moge wrzucic wstecznego tylko slychac takie zgrzytanie. A gdy chcem wlaczyc inny bieg i mam nacisniete sprzeglo to tez zaden sie nie chce wrzucic jedynie 3 ale gdy proboje ja wrzucic na wcisnietym sprzegle to gy popycham na 3 to samochod rusza do przodu i dodam ze sprzeglo jest caly czas wcisniete. Ale jak juz sie bujnie troche do przodu to wtedy wsteczny wczodzi bez problemu. I co to moze byc za przyczyna??
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-10-03, 21:59
Skrzynie vw są bardzo uniwersalne musi być ten sam typ wybieraków i sprzęgła oraz paliwa
I pasuje z tym że wytrzymałość jest różna ponoć te ABS-owe są wytrzymałe ,Vr6, 2y itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum