Witam..
Otoż mam taki problem. Nie wiem czemu, ale gdy np na wyłączonym jak i włączonym zaplonie moje radyjko(kewood kdc-4021) sie wyłańcza, gdy np dojde do volume 20 i jest mocniejszy bass. Zależy wszystko od rodzaju muzyki(gdy jest np sam bass to ono gaśnie wczesniej a gdy nie ma to nie) widać np ze gdy mocniej podkrece volume ono tak jakby przygasa. Czym moze być to spowodowane? I co zrobić zeby bylo wszystko OK? Akumulator jest w bdb stanie.Czekam na odpowiedzi;]
Ja poszedłem w trochę innym kierunku:). Jeśli kolega Domaniak ma połączone głośniki równolegle a cewki w tych głośnikach są już "wysłużone" to też może się tak dziać.
no nie ma opcji trzeba 50mm2 zapodac to napewno pomoze radyjko za malo pradu dostaje poprostu i przygasa i sie koncowki grzeja szybciej. wyjmij radyjko i pod sam aku podlacz i sprawdzaj z miernikiem zasilanie i podpinaj na kazdy kanal osobno jeden glosnik potem po dwa na dwa kanaly i tak do 4 i zobacz co sie dzieje
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2010-10-07, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Bywały w necie swego rodzaju różne kalkulatory, ale znikoma szansa, że uda się trafić na ten jedyny kod wygenerowany. Próbować można, ale mamy dwie czy trzy próby. Najlepiej dać do elektronika, co się tymi rzeczami zajmuje
Nie mam pojęcia, ale więcej jak 30-50 zł nie weźmie, skoro to tylko takie radyjko. Aczkolwiek powodzenie w tych sprawach jest, interes kwitnie, bo co rusz przyjeżdżali do gościa z radyjkiem, że nie ma kodu, jak bywałem u elektryka. Mówił, żeby za godzinę przyjechać i będzie gotowe.
Podjedź do speca i spytaj, bo ciężko powiedzieć, każdy inaczej się ceni, nie ma jakiś ujednoliconych stawek za takie usługi. Bo może i faktycznie gra nie warta świeczki, skoro ktoś za taką samą cenę ma już radio z kodem, ale zapytać nie zaszkodzi.
no nie zaszkodzi zapytam sie kolego on lubi sie bawic w takie rzeczy no w koncu elektronik
a lezy ono takie bezczynne w garazu to chcialbym zrobic z niego uzytek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum