Silnik: 1.9 D
Wysłany: 2011-01-14, 13:22 Nierowne obroty 1.9 D
Mam Ventylka 1.9 D. Kiedys na rozgrzanym silniku obroty byly zawsze rowne, czyli 1000 obr. Teraz na rozgrzanym silniku mam 1050. Jak postoje w korku, to spadaja do 950, lekko drza i wskakuja na 1050. Slychac przy tym roznice w pracy silnika. Jesli sie zatrzymam tylko na chwile, np. na swiatlach, to mam te 1050 caly czas. No i nie mam komputera, czyli ciezko jest sprawdzic o co chodzi. Ktos moze zna przyczyne? Z gory dzieki za pomoc.
ja to bym pompy nie ruszał, byłaby to ostateczność. może przetestuj to tak że na rozgrzanym silniku ponieś maskę sprawdź czy linka od gazu się nie zawiesza gdzieś, sprawdź linkę od "ssania"
No ja przyłacze sie do tematu..Problem mam taki ze jak odpale silnik to obroty mam na granicy 500-600 po jakichś 2-3 minutach w zależności od temperatury zewnętrznej słychać mały stuk i obroty mają około 930 ...Czy to jest normane ze obroty na początku mają 500-600 a nie powinny być równe???
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-02-07, 05:30
Paco75, pod kierownicą masz taką rączke,którą wyciągasz aby odpalenie było lepsze. tak przyspiesza Cikąt wtrysku i zwiększa dawke paliwa. po tym "pyknięciu" o którym mówisz wpychasz rączke z powrotem i jest git
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2011-02-07, 10:33
Wvojtek napisał/a:
Paco75, pod kierownicą masz taką rączke,którą wyciągasz aby odpalenie było lepsze. tak przyspiesza Cikąt wtrysku i zwiększa dawke paliwa. po tym "pyknięciu" o którym mówisz wpychasz rączke z powrotem i jest git
Dokładnie Jak się nie mylę to jakiś przekaźnik pyka Przed pyknięciem jest trochę większy pobór prądu ( może świece jeszcze się dogrzewają ) ale mogę być w błędzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum