Silnik: 1.8 i 2.0 Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 226 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-02-17, 19:23 Niebieska Strzała By BoLo :D
Witam:). Chciałem pochwalić się nowym Ventylem którego kupilem w sobotę:PP.
Może o wyposażeniu;
-Ventka urodziła się w 1993 roku,
-Silnik 2.0 E,
-Skrzynia automatyczna,
-Centralny zamek,
-Elektryczne lusterka,
-Elektryczny szyber dach,
-Regulacja świateł,
-Hak dokręcany,
-Termotronic,
-Tylna szyba grzana,
-podłokietnik w tylniei kanapie
Co posiada:
-Alufelgi 15",
-Universalne szyby przód,
Modyfikacje:
-Dokończenie elektryki orginalnej bo brakuje tylko silniczków a reszta jest,
zmiana Felg na 16/17",
-Założenie Gwintu,
-Podrobienie blacharki,
-Lepsze audio,
-LPG P
-Alarm+domykanie szyb z pislota.
-Zamontować pół kubełki(mam już je),
-Zmiana deski na czarną,
-Obszycie lub flokowanie plastików,
-Czarna podsufitka.
A tak się prezentuje autko(fotki po poprzednim właścicielu) ja nie mam kiedy zrobic nowych swoich. Ogólnie vento nie ma wnetrza bo klient chciał ocieplic auto wełną mineralna i troche gnoju sie narobilo oraz nagrzewnica przeciekała wiec rozebrałem całe wnętrze i susze oraz szukam kilku rzeczy teraz:). W Sobotę będę robił jakieś fotki jak teraz wygląda to wrzucę:). Posiada skrzynie automatyczn ale coś jesj nie tak. Kolo wymienił skrzynie na druga i dał nowe sprzęgło i dalej z 3na 4 szarpie przy zmianie biegów oraz czasami sie zawiesza na 4tysiącach i nie chce zmienic biegu dalej ale to sie ogarnie. W razie czego mam skrzynie,pół ośki ireszte potrzebną na przekładkę w manuala
Silnik: 1.8 i 2.0 Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 226 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-02-17, 20:48
MANIEK, powiem tak ze jechałem po to zeby go na manuala przerobic lecz jak zrobilem nim te 340km to zostawiam tego automata i tylko musze dojści dlaczego są takie obiawy. Ja stawiam na elektryke, kompa skrzyni bo jezeli skrzynia jest 2 i nowe sprzęgło to już nie jest tego wina:)
Wysłany: 2011-02-17, 20:57
Raziel500, tak ze gościu raczej nie walil by w kulki bo porzadny i taki jakiś normalnny. Sprzęgło miałem stare w bagażniku. Nie no kolo spoko był starszy taki.
Wysłany: 2011-02-19, 11:19
ventylek86, w sumie masz racje o tym zapomniałem. Zrobie to jak uporam sie z dziurka przez ktora mi zalwea go w srodku.
EDI_DTR, masz racje bo musialem 2 auta zalac. A koleś był desperatem bo mowił ze jak do 24.02(bo wtedy sie konczy przeglad) nie sprzeda go to na złom idzie. Ale ja dojechałem cały i zdrowy oraz nic nie pogubiłem.EDI_DTR, gruby z jakubem go oglądali na drugi dzien po giełdzie u mnie byli i mowł gruby ze ok jest . Heh.. A najlepsze jest to ze jak pojechałe nagiełde u nas we Wrocku to handlarz chciał mi 3 Tysiące dać ale mówi jak by był gaz to by od reki wziął P
Wysłany: 2011-02-20, 17:15
A tak wygląda vento na obecną chwile, kilka fotek po niżej. Aha w tym tygodniu wlatuje do garażu i kuzynek spawa mi wszysto w nim co trzeba pospawać:0. Tzn naprawia podłoge bo ktoś spierdzielił ją,kielich spawa bo pęka delikatnie no i jedna podłużnica pada więc trzeba ją zreanimować:). PS Chce te felgi sprzedać z oponami jak ktoś chce:)
Wysłany: 2011-02-21, 16:54
Wlaśnie się nie rozsypała idealnie wszystko się wyprało w pralce:). Dzisjaj składam kanape i wkładam do poprzedniego vento szarego ktorego kuzynowi sprzedałem a z tamtego wyciagam jutro ciemną kanape z zagłówkami i podłokietnikiem oraz tez ja rozbieram i piore:). Robie wszystko na spokojnie z kuzynem bo i tak jest 2 vento ktorym smigam P. Później musze kupić 2 szyber dach bo ten nieszczelny jest i silnizek do niego. Nikt nie ma na sprzedaz kompletnego szybra z silniczkiem?? I jak wjedzie nowy szyber to od razu koleś robi mi czarną podsófitke:).
Uhuhu praca wre.
Kolorek taki jak ma moja Marta na ventylu.
Od dobrej strony praca idzie,blacha to podstawa.
Mam kompa do automata,niepotrzebnego a sprawnego. Jak cos to pisz.
No i powodzonka.
Wysłany: 2011-02-26, 07:03
A więc tak bylemw środe na zakupach w hurtowni tapicerskiej i kupilem nowe wycieplenie(wygłuszenie),nowy fywan:D,materiał na podsufitke,oraz materiał na naprawe fotela kierowcy a dzisjaj moze pojade po szyberdach jeszcze nowy kupic z silniczkiem:0. Fotki wrzuce pozniej )
Wysłany: 2011-03-01, 22:41
Ventyl juz w garazu od niedzieli i zostały zdemontowane szyby przód+tył ponieważ trzeba na rantach podspawać co nie co,szyber dach tez zdjety bo zatkane odpływy ma oraz lewy kielich tez bedzie jutro zrobiony:)
Wysłany: 2011-03-01, 22:41
Ventyl juz w garazu od niedzieli i zostały zdemontowane szyby przód+tył ponieważ trzeba na rantach podspawać co nie co,szyber dach tez zdjety bo zatkane odpływy ma oraz lewy kielich tez bedzie jutro zrobiony:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum