Wysłany: 2011-01-21, 14:03 Jakie alufelgi i opony do Venta?
Witam;
Posiadam VW VENTO 1.9 Czerwone
Za bardzo nie znam się na samochodach więc proszę was o pomoc.
Wiosna-Lato chciał bym kupić jakieś fajne alusy i opony do mojego venta.
1. Jakie niedrogie alufelgi i opony kupić?
2. Gdzie najlepiej kupić?
3. Ile by mnie to kosztowało?
4. Kupić do tego klocki hamulcowe? Jakie? Ile bym nie to kosztowało?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam, x0macieq0x
1 to zalezy ile dla ciebie jest niedrogo i czy jakie szerokie fele kupisz,jak niskie masz auto potem sobie wybierasz.jesli zawias standard to proponuje jakies Borbetki 15 cali opony 195/55 ładnie sie na tym jezdzi a za fele z oponami zapłacisz ok 800zl ewentualnie jak ci sie nie spieszy to celuj jakies ładne BBS
2. szukac okazji w internecie badz przez znajomych
3. zalezy jaki zestaw cie interesuje,bez kombinacji max 1 tys
4.Klocki nie maja nic do felg chyba ze ci sie skonczyły to nie bedziesz musiał dwa razy koła sciagac
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-01-21, 15:49
Felgi i opony to tak w tysiaku można się zmieścić....mnie jakiś czas temu, mniej więcej tyle wyniosło (oczywiście nie mowa tu o czymś kultowy)...no i wszystko w używce czyli fele i opony...nowe jedynie pierścienie i odważniki do wyważania
A jak chcesz coś nowego to lepiej kup nowe opony a fele lepiej w używce a konkretne (czyt. twarde)
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2011-01-21, 15:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2011-01-21, 19:55
x0macieq0x, przeczytaj sobie ten temat
http://forum.vwvento.org/...e+ko%B3a++vento
i przy wyborze felg szukaj przede wszystkim z rostawem śrub 4 x 100
najlepiej jak znajdziesz jakąś felge co Ci sie spodoba i daj linka to powiemy czy podejdzie czy nie
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
ja tez zastanawiam sie nad alusami i kolega ma od golfa 3 Ladne Alusy i oponami jeszcze okolo 60-70% bieznika. I chce za nie tys. a Fele to 15' ale nioe wiem czy nie za duze beda u mnie bo tyl troche u mnie lezy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum