Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-04-09, 08:10
no przód malina, brakuje tylko dokładki vr
lusterka wymień na ori no i lotka, mam swoja starą która tez była przykręcana, zmierz rozstaw to może się nada
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-04-09, 14:47
Wywal owiewki, lotkę daj ori od wersji gt (np moja mama mówi na za duże "taki ma ogon, że można z niego ławeczkę robić" ) do wymiany lusterka jeszcze.
Za to przód i lampy
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-04-11, 19:58
lotka i lusterka kicha
co do owiewek to z jednej strony dobre gdy pada deszcz bo lekko uchylisz szybe i nie zacina do srodka(sam mam ) a z drugie szkoda ze tylko z tyłu jak bedziesz mial zamaiar sie ich pozbyc to daj znac bo ja mam tylko z przodu
ogólne vento fajna baza do modów
powodzenia w eksploatacji i miejmy nadzieje modach
Vento dostało szeroki hokej od VRa i przód wygląda już ok, zdjąłem tylne owiewki, ale powrócą jeśli znajdę jeszcze przednie. Jeszcze te lusterka...
Błotnik z przodu domaga się wymiany, muszę ożywić centralny zamek i zrobić parę małych zaprawek aerografem.
Po wymianie rozrządu popiskiwała mi rolka od paska klinowego i nic się nie dawało wymyślić żeby przestała, ale jak wczoraj go popędziłem 140km/h przez 40km to przestała.
Wywaliłem też zwężkę w puszcze filtra powietrza
Ostatnio zmieniony przez adamwwy 2011-04-16, 23:04, w całości zmieniany 1 raz
Zaślepiłem zawór EGR, wymieniłem olej wraz z filtrem, połączyłem centralny zamek żeby działał razem z alarmem. Teraz czekam na paczuszkę z elektrycznymi lusterkami.
Ostatnio zmieniony przez adamwwy 2011-05-03, 17:00, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2011-05-08, 13:02
Ładne mody, juz przez chwile myslałem ze jestes z wyszkowa 10 km ode mnie ale sie myliłem
Jak uz wspomniałem ogolnie leci SPOkO , jedyne co mis ie nie podoba to ta lotka, i wiem jaki z tym problem przez te dziury po wykręceniu ...
Zamontowałem alufelgi 15" z oponami 195/60/15 i przyciemniłem szyby. Paczka z lusterkami gdzieś zaginęła dlatego jeszcze są te paskudne lusterka.
Zmieniłem też przednie żarówki. W światła cofania montowałem diodowe i ładnie, biało świecą.
Jeszcze muszę pomalować lewy błotnik bo zaspawałem dziurę która w nim była i tylko bazą pomalowałem bo zaczynało się chmurzyć i nie zdążył by bezbarwny zaschnąć.
Gdyby nie te lusterka to mogło by być... Już nawet ta lotka tak nie straszy jak z lexusami... Ale gdyby jej nie było to bym się nie obraził
Ostatnio zmieniony przez adamwwy 2011-06-26, 15:50, w całości zmieniany 1 raz
Czas troszkę odkopać temat i pochwalić się jak auto radziło sobie w mrozy. Tak więc o ile akumulator był sprawny to nie było sytuacji, abym nie odpalił. Nawet przy -27st (akumulator zabrany do domu) Vento odpalało po 2 dobrych podgrzaniach świec i jednokrotnym choć długim (z 8-10sekund) kręceniu. Wiadomo, że oleje itp. gęste i rozrusznik ospale obracał, ale mimo to odpalał. W międzyczasie wymieniłem zaworek na filtrze oraz część przewodów paliwowych bo jakoś słabo się prezentowały. Oprócz zamarzniętych zamków przy eksploatacji Vento w warunkach jakie były nie spotkało mnie nic nieprzyjemnego.
Obawiałem się trochę, żeby nie było problemów z rozruchem tak jak z Astrą 1.7D którą zastąpiło Vento, ale jak widać nie potrzebnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum