Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2011-05-18, 17:27 Vento by Zaba91
Może w końcu uda mi się przedstawić mojego Ventyla bo nigdy jakoś czasu nie ma
Właścicielem stałem się dnia 23 marca 2011
Autko na pewno nie jest aktualnie rewelacyjne ale postaram się to zmienić kupiłem go po tanoiści gdyż trzeba było w nim trochę poprawić i doinwestować Na dzień dzisiejszy pozostała mi do poprawienia blacharka, którą niedługo mam nadzieję się zajmę
Audio:
Radyjko Kenwood, głośniki w przednich drzwiach i w podszybiu, jakaś tam skrzynia w bagażniku
Zrobione:
- Wymieniony rozrząd
- Amortyzatory przednie H&R (może -60, nie mam pojęcia, wahacze jakieś 4,5-5 cm nad ziemią), tył Koni z regulacją twardości (chyba -40)
- Tuleje wahaczy i belki
- Wymieniona przednia szyba
- Tłumik końcowy WM Sport
- Przyciemnione folią tylne lampy
- Był szeroki hokej od Golfa ale niestety połamał się
+ jakieś tam drobiazgi
Do zrobienia:
- Blacharka
- Blacharka
- Blacharka
I później się zobaczy
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2011-05-18, 20:50
jaki kod to nie wiem...
w bagażniku niby mam tą wlepkę ze wszystkim ale jest w kiepskim stanie i nie próbowałem nawet czytać jutro może luknę czy coś przeczytam i jak coś to dam znać
Wysłany: 2011-05-23, 17:10
u mnie jest na tylnej ściance bagażnika. po lewej stronie między uchwytem zamka klapy a światłami. Ale wiem że naklejali je na ściance w miejscu dojazdówki. Jak jej nie znajdziesz to znaczy że ktoś ją kiedyś odkleił sobie
Wysłany: 2011-05-24, 15:59
najpierw trzeba mieć taką książkę ;P
Koledzy powoli zbliża się malowanie Ventyla... i mam prośbę. Macie może jakieś fotki Ventyli w jakiś ciekawych kolorach? Bo poszukuję jakiejś inspiracji i nie wiem czy zostać przy bordo czy iść w coś innego
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-05-25, 14:00
Lepiej jakis nietypowy, zeby sie wyróznial z tłumu. Może żółtą taksówkę? albo pomarancz. Ja osobiscie pomalowalbym swoj na czarna perle. Ładny alus do tego, przyciemnione szybki, bajka
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-05-25, 14:34
Ja bym zostawił ten co masz....wdzięczny kolorek jak jest zadbany i na nim auto tak kanciasto nie wygląda
Poza tym....zmiana koloru....jak najbardziej.....ale przydałoby się i komorę sinika pomalowac jak i kilka innych miejsc, których bys nie ruszał przy malowaniu na obecny kolor......więc koszty ida w góre lub jeśli sam to robisz, dochodzi wiele roboty.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2011-06-27, 23:16
ze sporym poślizgiem czasowym autko odebrane długo było trzeba na nie czekać ale myślę że było warto kolorek pozostał ten sam czyli LC3T. Niżej kilka fotek z malowania
W podkładzie
No i w kolorku
I dzisiejsze po złożeniu zrobione na szybkiego więc niestety mało widać
Na dniach wrzucę lepszą fotkę jak się autko prezentuje
I mam jeszcze małe pytanko Co sądzicie o tej feldze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum