koledzy,dzis szperałem w starych gratach i trafiłem na kilka fantów. najlepszy to micha olejowa z aluminium,zeberkowana (wentylowana?) itp. ale nie o tym mowa. znalazłem sprezyny. cos mi swita,ze przytaszczył mi je kiedys kolega i twierdził,ze sa od golfa 2. wizualnie sa jakby volkswagenowskie. i teraz pytanie do znawców tematu : sprezyny sa zółte,maja na zwojach napisy RS Abstimmung H&R spezialfedenn. polozyłem je na glebie i zmierzyłem. od dołu do gornej krawedzi ostatniego najmniejszego zwoju mają 24cm. ile one moga obnizac? chodzi mi o to,ze nie mam springów od vento na wierzchu i nie mam jak porównac. pomoze ktos? bo bez sensu zebym rozbierał teraz "perkinsona". z góry dzieki.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-10, 17:40
Tylna sprężyna do vento ma ok 34-37cm...oczywiście zależności o twardości. zauważ tylko że seryjna sprężyna bardziej się ugnie pod naporem auta a sportowa już nie tak...wręcz minimalnie.
Foto chyba najmiększej sprężyny jaka była na vento (zielone oznaczenia)
Z żótłymi oznaczeniami ma ok 36-36.5cm.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-12-10, 17:44, w całości zmieniany 1 raz
Miałem już gwint i nie byłem zadowolony z niego ( z przodu mi $*^%*&%( po 6miesiaca z tyłu mam do tej pory i trzeba już wymienić bo słychać jak się trzyma na samej sprężynie )
odnawiam temat szukam kitu za wiechy do ventyla chce go obniżyć o 40mm i nie mam zielonego pojecia jakiej firmy kupic mam do wydania do 1200 zeta jak patrze to albo Jom albo MTS wiec co lepsze chociaż chciałbym einbacha albo h&r ;p
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-09-10, 11:42
Nie wiem jakie gwinty macie ale ja swojego jak pociągnąłem do góry to stał jak seria moja przed założeniem...Co do jazdy w zimę to jak go nie zabezpieczysz to ci pordzewieje....
Mam pytanko jak to jest ponieważ posiadam venciaka wersja GT i słuchy mnie doszły ze ma kutrze sprężyny niż inne i jak kupie sprężyny sportowe czy będzie różnica czy nie ponawiewasz myślę zęby troszeczkę siadł
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2012-01-27, 20:30
Nie będę zakładał nowego tematu, Mam kpl sprężyn do VW Polo 6N Eibach czarny, czyli troszkę obniża od serii, ma ktoś doświadczenie jak pasują takie springi, wiadomo masy aut się trochę różnią ale
dlaczego pytam, chciałem zidentyfikować moje springi, czy to seria czy Kit, gdzieś widziałem, że seryjnie ma golf ma prześwitu +/-13 cm a między kołem 60/R14 około 8 cm, ja mam prześwitu jakieś 4 cm to chyba mam te sprężyny - 40,
p.s.
lesny1982 zajebista gleba ale raczej nie na polskie warunki, ładnie to wygląda ale ja wole praktyczne rozwiązania
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-02-15, 13:17
Ja mam takie pytanie do oceny. Jest okazja zakupu sprężyn mts-technik za nieco ponad 100zł o obniżeniu -40/-35. Na razie same sprężyny. Nie zależy mi na ekstremalnych sposobach pokonywania zakrętów i "przyklejania" auta do podłoża. Bardziej chodzi o wygląd i zachowanie przyzwoitego komfortu do codziennego używania samochodu. Polecacie taki zakup???
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-02-15, 16:47
Widać na nich ślad użycia (odpryśnięty lakier czy powierzchowny rudzielec w niektórych miejscach) A ile mają najechane to nie wiem. Napewno w tej cenie nie dostanę nic innego ale z tego co zdążyłem się zorientować na różnych forach gdzie głównie spory tyczą się o gwinty to mts nie cieszy się sympatią. A jak jest ze sprężynami?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum