Wysłany: 2011-09-07, 12:59 pasek klinowy się sciera
Witam. Mam od dłużego czasu problem juz nie mam siły do tego :/ w ciągu 2 miesięcy wymieniłem 2 paski od alternatora na nowe i napinacz paska na nowy orginalny. Na dzien dzisiejszy moge juz kupowac 3 pasek... wczesniej wszystko chodzilo jak nalezy problem sie pojawil jakies pol roku temu i sie nasila. Cały czas się sciera pasek na bokach i takie frędzle latają. Zauwazłyem tez, ze czesto alternator robi się bardzo gorący (ale nie zawsze). Mechanik tylko bierze kase i zaklada nowy... ktos mi potrafi pomoc ?
Któreś koło pasowe masz zjechane i należy go wymienić, bo dlatego właśnie ścina Ci paski. Musisz ściągnąć pasek i palcem przejechać po krawędzi koła, czy nie ma już ostrych krawędzi.
Ja mam tak samo z paskiem tyle ze nie co 2 miesiące a jakies 6 m-cy teraz wyrzuciłem sprężyne spod alternatora i siła rąk napiąłem pasek i zobacze co bedzie sie działo.... IMAM SIĘ RÓŻNYCH SPOSOBÓW i zobacze co z tego wyjdzie...
Ostatnio zmieniony przez Paco75 2011-09-07, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-09-07, 20:43
Paco75 napisał/a:
teraz wyrzuciłem sprężyne spod alternatora
Będzie Ci co chwile pasek piszczał i za bardzo to nie pomoże pasek czesciej bedzie do wymiany tak jak Sebastian pisze trzeba sprawdzić które koło jest zwalone .
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum