Wysłany: 2011-09-26, 16:59 Maluje moją ventkę jaki kolor wybrać
Witam jestem tu nowy i nie zabardzo rozgarniety w grafice komputerowej a chciałbym mieć wizualny obraz auta w nowym kolorze czy zna ktoś jakąś stronke gdzie można obejrzeć auta w innym kolorze proszę o pomoc z góry dziękuje.
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2011-09-27, 10:19
niebieski fajny ja jakiś czas temu miałem taki sam dylemat z kolorem... w końcu pozostało na tym że zostaje ten co był efekt też jest super w porównaniu do tego co było, auto ładnie teraz wygląda i zaoszczędzone jest trochę kaski (nie trzeba wtedy malować wnęk, komory silnika, bagażnika i wszystkich innych pierdół...)
i tak jak przedmówca powiedział decyzję musisz podjąć sam a my możemy tylko doradzić
Panowie, a możecie podać koszty lakierowania całego auta? Mam zrobienia przednie błotniki, przednie prawe i lewe tylne drzwi, no i progi do wymiany. Nie orientowałem się jeszcze u lakierników, ale zastanawiam się czy koszt pomalowania całości byłby dużo większy niż w.w. elementów...
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2011-09-27, 12:18
ja za malowanie dawałem 2500 zł. Wiem że wołają więcej no ale to zależy od układów, lakiernika a przede wszystkim co jest do roboty. Pytałem kiedyś swojego lakiernika o progi to mówił że koszt ok 600 zł
Silnik: 1.8 + LPG Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Maj 2011 Posty: 48 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2011-09-27, 19:16
Kolor na pewno unikatowy taki bardziej tuningowy. Musisz liczyć sie z tym że bedziesz rzucał sie w oczy także dla policji co nie zawsze jest dobre , no i oczywiście później możesz mieć problem ze sprzedażą bo nie każdemu będzie sie podobał wiem że kolor to ostatnia rzecz na którą powinno sie patrzeć ale jednak ;p mnie osobiście urzekł kolor ciemnej zieleni a co do lakierowania to koszt 2000zł mysle ze jest dobrą ceną. Ja jak miałbym luźną kasę to pomalował bym go na czarny albo siwy mat założył fajne alusy ładne oponki może z białymi napisami ale musiał bym zobaczyć jak by to wyglądało, zmienił wydech jednak tak z rozsądkiem nie jakąś przelotówkę 3/4 tylko fajną końcówkę i zdjął wszystkie emblematy VW.
Jak chcesz zmienić kolor samochodu + zrobić to co wymieniłeś to szykuj 4 tys. żebyś się nie zdziwił później jak wszystko podliczysz. Inwestycja nie opłacalna. Ja żałuje że swojemu blachę robiłem, lepiej było dojeździć do końca roku i puścić w klamot. A tak to po blacharce wyskoczyło coś jeszcze, później znowu coś, no ale jak się zaczeło remont to trzeba było ciągnąć dalej i jak policzyłem to przez rok vento 7 koła łykneło, a zrobiło 16tys km. i na remontach nie koniec, legalizacja butli się kończy, przednie lampy ledwo świecą, bateria zimy nie przekręci a na wiosnę 4 letnie kapcie trzeba kupić Nie ma to jak nie zawodny VW dobrze że chociaż mało pali, tylko to mnie cieszy
Ale sie rozpisałem sorri za OT
A kolor Venta z filmiku bardzo ładny, szwagier ma nie mal identyczny i bardzo ładnie vento się prezentuj, auto wygląda młodziej
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Jeżeli zrobisz raz to masz spokój później i trzeba ratować tyle ventylek ile się da można powiedzieć że jest to zamiłowanie(pasja itp) do autka
tutaj jest trochę propozycji co do koloru http://forum.vwvento.org/...?t=8260&start=0
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-09-28, 22:49
pawel39106 napisał/a:
nie zawodny VW
"nie zawodny" pisze sie razem
A to co wymieniasz to zwykły serwis związany z każdym autem, no bo butla w kazdym aucie jest bita na tyle samo lat, opony, aku ......też od marki nie zależą
można powiedzieć że jest to zamiłowanie(pasja itp) do autka
jeżeli ktoś ma sentyment do auta to zgodzę się że trzeba go ratować ale jeśli auto komuś potrzebne jest do jazdy a nie do glancowania to szkoda kasy pchać tak jak ja to zrobiłem.
Paweł J. napisał/a:
A to co wymieniasz to zwykły serwis związany z każdym autem, no bo butla w kazdym aucie jest bita na tyle samo lat, opony, aku ......też od marki nie zależą
tak ale oprócz tego, skrzynia biegów, ciągle skaczące obroty mimo nowych części typu sonda lambda i krokowiec, jakieś podstawy gażnika popękane, i mnóstwo innych różnych rzeczy
Jeżeli szugo, nie jesteś ventofanem to odpuść sobie malowanie i robienie tego samochodu bo wyniesie Cię to dużo więcej niż się spodziewasz. Sam się o tym przekonałem. Tyle ode mnie w temacie.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Panowie i zadecydowałem kolor jaki wybrałem to czerń z niebieską perłą mieniącą się w słońcu. Po malowaniu postaram sie wrzucić zdjęcia z ewolucji mojej ventki pozdrawiam serdecznie wszystkich ventkarzy. Ave Ventka!!
Nie nie jest to kameleon. czern z połyskiem a do tego jak ładnie przyświeci słoneczko to wtedy z lakieru wydobywa się niebieska poświata lub czerwona nad tym sie zastanawiam na który kolor postawić, ale chyba na niebieski a zapłacę za to 2200 w tym wymieniam progi bo się skończyły.Auto odbieram w sobotę 15 także po odebraniu i zrobieniu fotek wylądują one na naszej stronie.Pozdrawiam!
Panowie już ventylek prawie gotowy muszę jeszcze posklejać pare fotek w jedno i wrzucę na forum, a powiem , że prezentuje się lakierek naprawde fajnie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum