Wysłany: 2011-10-08, 03:27 Opel Corsa B Gsi By Mlody~
Około 3 tyg temu, udało mi się kupić za tzw "czapkę gruszek" Corse B Gsi 109 KM 1994r.
Wyposażenie :
- elektryczne szyby
- abs
- wspomaganie kierownicy
- szyberdach
- kubełkowe fotele
- centralny zamek
Autko było bardzo zaniedbane. 2 dni polerowania i nabrało trochę blasku. Ma swoje minusy jak np 2 wgniotki, odpryskujący lakier itd. Ale za te $$ naprawdę było warto. Nigdy nie myślałem że kupie Opla, ale jakoś ten bączek wpadł mi do rąk i nie żałuję.
Co do planów, oczywiście są, ale jak coś się będzie działo będę pisał.
Fotki po kupnie i polerowaniu ...
Zaraz po powrocie do domu założyłem stożek i dosztukowałem dolot tak żeby na razie był. No i już stoi przerejestrowany i opłacone ubezpieczenie na rok Olej, filtry i płyny wymienione. Autko będzie więcej stało w garażu i wyjeżdżało weekendowo powoli, powoli będę ogarniał
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2011-10-08, 14:50
GSI wszystko za siebie mowi. gratz!
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Do Corsy A weszlo 2.5 V6 a potem 3.0 A odnosnie B to znane jest Corsche
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Powoli a powoli ale lecimy z tematem przed zimą. Cały środek został wy bebeszony, trzeba zacząć od budy. Spód jest git, koło tylnego zawieszenia trzeba trochę po czyścić i pójdzie konserwa. Kilka bubli koło tylnej lotki, na błotniku też trzeba zrobić. Jedyne miejsce pod gnite w środku to mocowanie fotela kierowcy
Pod koniec miesiąca będzie ogarniana buda, środek zostaje tak jak jest, z czyścić wszystko, poleci baranek a na niego biały kolor.
Oby do zimy ogarnąć budę. Przez zimę będę chciał zebrać jak najwięcej gratów a trochę tego będzie trzeba
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
Chwilkę nic nie pisałem. Przed zimą wydmuchało uszczelkę pod głowicą, a więc góra motoru cała była zrobiona, planowanie, wszystkie zawory, dodatkowo został zrobiony porting głowicy, kanały itd. Złożony motor na nowych uszczelkach, rozrządzie i pompie wody, kablach zapłonowych, świecach. Buda została pospawana, podłużnice, kielichy itd plus konserwacja syta z profilami itp.
Kupiłem sprężyny KW -6 i -4 niestety na ori amorki. Fotel kubełkowy Sparco, pasy 4 pkt, kierownica z odsadzeniem OMP i auto po wszystkich robotach wyjechało tak. Błotnik będzie szedł do ponownego pomalowania bo kolor nie ten
Po chwili jeżdżenia o czym zapomnieliśmy robiąc motor odezwały się popychacze, a więc zostały wymienione, plus przekładnia, łożyska.
Tak więc po kieszeni trochę poczułem , ale jak na razie wszystko gra. Motorek chodzi jak zegarek Troszkę się odkułem i kilka dni temu przyszła paczuszka
Zawieszenie KW, nie wiedział nikt ile auto pójdzie w dół, zaraz w wieczór po odebraniu paki zawias poszedł na auto, okazało się ze springi na nim były -8 i - 6
Na dzień dzisiejszy auto wygląda tak.
Nie będzie tak nigdy wyglądała mimo że Mlody~, widać robi z nią co może i jak na corse to dobrze auto wygląda. Ale corsa to niestety mały kibel który do tuningu nie bardzo się nadaję, to samochód do miasta i dla kobiety niestety no ale cóż, jeśli Tobie się taki samochód podoba to życze powodzenia w modach
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Tył pójdzie ciut na ziemie, albo przód podniosę tak z 2 cm bo wszędzie tre teraz a nie o to mi chodzi. Corsa nigdy nie będzie wygladała jak vento, teraz jak naj mniej zależy mi na pieszczeniu autka. Z zewnątrz może być i padaka ... Teraz to ma być 1,6 które ma jechać Planów jest dużo ale wszystko pomału ...
pawel39106 napisał/a:
Ale corsa to niestety mały kibel który do tuningu nie bardzo się nadaję, to samochód do miasta i dla kobiety
Mały kibel ? Racja, babskie auto ? racja Chodź pakiet Gsi daje bardziej sportowy wygląd, ale taki mały bączek i tak dalej jest babski do tuningu się nie daje ? Każde auto się nadaje jak się je zrobi ze smakiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum